USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку переселенка з Мелітополя чекає на повернення з полону чоловіка-азовця

6 Серпня 2022 22:32
Переселенка з Мелітополя Оксана у Луцьку разом із донькою чекає на повернення з полону чоловіка, бійця полку «Азов».

Суспільному жінка розповіла: ймовірно, його разом із іншими азовцями росіяни утримували в колонії на території окупованої Оленівки.

З міркувань безпеки не називає своє прізвище та не каже, як звуть чоловіка. Він – вчитель та економіст за фахом, до 2014 року працював аудитором.

«Коли прийшла біда в нашу хату, це було навіть без розмов, він сказав: «я іду!» У 14-му році до лав добровольчого батальйону, а в 15-му вже перейшов до «Азова». Було багато гарячих точок», – пригадує дружина бійця.

Після 24 лютого, розповідає Оксана, її чоловік разом із підрозділом перебував у Маріуполі. Він постійно був на зв'язку і повідомляв, що з ним все добре, навіть коли їх остаточно затисли на «Азовсталі».
Оксана каже: вірить, що чоловік повернеться. Чекати на нього жінка вирішила у Луцьку, де колись відпочивали родиною.

«Знаючи «Азов» і його побратимів, звісно, вони були готові стояти до кінця. Вони за стилем життя і за думками не здатні були здаватися в полон. Але вийшов наказ… До цього майже тиждень йшли розмови про екстракшн, про Туреччину, і ми були на піднесенні, ми як на голках сиділи, ми чекали цього», – пригадує Оксана.

Востаннє з чоловіком дружина спілкувалася того дня, коли він виходив з «Азовсталі». Про виведення бійців з території заводу дізналася з СМС.

«Пишу йому, що вам же не можна, боюся за вас, за тебе конкретно. Він пише, що все буде добре і зв'язку не буде десь три місяці. Не хвилюйся, мамі привіт, дітей цілуй. Після цього – порожнеча, тиша», – каже жінка.
Після того, провадить дружина азовця, вона отримувала повідомлення лише від побратимів чоловіка, які казали, що із ним все добре, але підтвердити цю інформацію ніхто не міг.

Оксана наголосила: вірить, що її чоловік повернеться додому. У списках загиблих та поранених, які надає РФ, його нема. Поки разом із донькою-випускницею жінка у Луцьку чекає звісток від коханого.
Як ми писали, внаслідок удару по Оленівській колонії загинули 53 українські військовополонені. У ГУР назвали організаторів та мету теракту. Головна мета теракту – приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на «об’єкт» мала прибути комісія з Москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених. Україна розпочала процедуру повернення тіл українських військових, які загинули внаслідок обстрілу окупантами колонії. Представників Червоного Хреста не допустили до військовополонених з Оленівської колонії. Українських полонених у колонії в Оленівці вбили термобаричною зброєю. Це попередні висновки міжнародних експертів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 7 Серпня 2022 06:03
Красива жінка з розумними і добрими рисами обличчя. Нехай дає Бог, щоб вона дочекалась свого коханого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus