USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку перевірять перевізника, маршрутки якого не їздять у неділю

24 Лютого 2021 16:28
У Луцьку водій, що працює на маршруті № 26а, не виїжджає у рейс у неділю.

Про це під час засідання чергової 7 сесії сьогодні, 2 лютого, розповіла депутатка Луцької міської ради Алла Надточій.

З її слів, критичною у Луцьку виявилась ситуація з перевізником на маршруті № 26 та 26а.

«До мене неодноразово зверталися мешканці мікрорайону Вишків, які просять чіткого графіку на маршрутах № 26 та 26а. Найгірша ситуація – на маршруті № 26а. У суботу водій дозволяє собі виїжджати, коли прокинеться, о 16 годині – сходити з рейсу, а в неділю не їхати взагалі. Якщо є затверджений графік, вони повинні його дотримуватись», – зазначила обраниця громади.

Вислухавши проблему, Луцький міський голова Ігор Поліщук доручив управлінню транспорту та зв’язку Луцької міської ради підготувати протокольне доручення про роботу перевізника на маршрутах № 26 та 26а.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що мешканці мікрорайону Вишків у Луцьку не можуть виїхати чи повернутися додому у час пік. Причина – недостатня кількість маршрутних автобусів на рейсі. Ускладнює ситуацію й «правило сидячого пасажира» у транспортних засобах під час карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лоргі Показати IP 24 Лютого 2021 17:12
23 на вихідних теж не має
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2021 17:20
Звичайно, можуть бути і якісь проблеми в перевізників, та взагалі може бути що завгодно, але перевезення в Луцьку з самого початку неправильно організовані. Перевезення слугують для того щоб пасажири могли дістатися в потрібну їм точку по визначеному маршруту. В разі проблем на дорозі (аварії, пробки, ремонти доріг тощо) звичайно допускаються запізнення якщо вони не з вини перевізника, але ніяк не допускається невихід на маршрут та зхід з маршрута. Навіть якщо автобуси чи тролейбуси певний час будуть ходити порожніми, то вони мусять ходити, бо хтось десь може захотіти проїхатися, бо саме для цього і слугують пасажирські перевезення. В нас же міськрада працює не на мешканців та гостей міста - пасажирів, а на перевізника. Як таке можливо? Проблеми з маршрутчиками тягнуться вже декілька років, невже за цей час не можна знайти нормального відповідального перевізника? Може просто треба почати шукати.
346 до Лучанин Показати IP 24 Лютого 2021 18:56
Проблеми почалися в 2008, коли Шиба почав створювати монополію і ринку перевезень. До того часу ми мали маршрутні таксі. З власниками трансопрту укладалися угоди особисто, а не заганяли в колгоспи перевізників, по типу ДЕПО, Голєвої і т.д. Оскільки кожен перевізник тоді був сам по собі, він мусив слідкувати за автобусом/бусом, бо розумів, що якщо щось буде не так, маршрут він не отримає. А зараз - маршрут виділяють на підприєство. І тепер, той хто в свій парк зміг взяти більше автобусів, може керувати перевезеннями - тпу нерентабельно, потрібно ціни підвищити. Повернутися до схеми, коли кожен хазяїн буде сам по собі, а не платитиме в парк - щоб мати маршрут, в сітікард - за оренду, і проблеми з цінами на проїзд зникнуть самі по собі. Але ж в нас є люди, які хочуть робити гроші з повітря - ось і сітікард з своїми відкатами з'явився. Доки держава лізтиме в малий і середній бізнес, створюючи драконівські умови - порядку не буде ніколи
Окс Показати IP 24 Лютого 2021 17:23
До речі, на маршруті 26а самий нормальний водій!
Джз Показати IP 25 Лютого 2021 09:48
Водії маршруток не люди? Вони що повинні вкалувати на тих табуретках без вихідних?
Галина Показати IP 25 Лютого 2021 10:13
На маршруті 26а проблема не у шофері, який працює щодня з 6.30 і до 21 год. без обіду, а у перевізнику, який не може знайти підміну. Звичайно, ніхто з нас не буде працювати 7 днів у тиждень в такому режимі. А шоферу за стільки років роботи на маршруті респект і повага.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus