USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку під час зливи приміщення дитячої лікарні та перинатального центру залило водою. Як не допустити такого у майбутньому

2 Серпня 2022 16:08
Через відсутність зливової каналізації для відведення стічних вод із масиву села Липини та району Теремне під час затяжних дощів укриття та підвальні приміщення Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства періодично підтоплює.

Так, серйозного переполоху та масштабних проблем у медичних установах наробила потужна злива, що накрила Луцьк 31 липня.

«Через відсутність зливової каналізації, яка відводила б стоки із масиву Липини та прилеглих вулиць, стічні води течуть на територію Волинського обласного перинатального центру та дитячої лікарні й підтоплюють підвальні приміщення», – розповіла генеральна директорка комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради Ірина Горавська.
З її слів, враховуючи воєнний стан у країні, в підвалах медустанов облаштовано укриття, тому такі підтоплення – вкрай небажані й неприпустимі.
«Надзвичайно важливо не допустити підтоплення знову, оскільки в підвальних приміщеннях медзакладу – укриття для пацієнтів та медперсоналу, облаштовано реанімаційні стійки, операційний та пологовий зали тощо. Потрібно модернізувати зливову каналізацію, щоб більш не повторювалася така форсмажорна ситуація, як під час зливи 31 липня. Тоді через підтоплення постраждала трансформаторна підстанція. Завдяки швидкій реакції і допомозі працівників ДСНС вдалось у найкоротші терміни ліквідувати затоплення бомбосховищ та відновити електропостачання», – наголосила Ірина Горавська.
У зв’язку із надзвичайною ситуацією та задля запобігання підтопленню лікарняних приміщень у майбутньому, аби оцінити масштаб проблеми на місці, прибули представники міської та обласної влади.
«Ситуація з підтопленням підвальних приміщень Волинського обласного перинатального центру – багатовекторна. З одного боку, проблемою є те, що підрядник під час будівництва не зробив гідроізоляцію бетонних приямків. Унаслідок цього вода потрапляє з приямків у приміщення, хоча гідроізоляцію самих стін зроблено. Утім, на жаль, цього недостатньо. Іншим моментом є те, що з приватного житлового масиву в Липинах на територію Волинського обласного перинатального центру витікає великий потік дощової води. Внаслідок цього й відбуваються підтоплення», – своєю чергою пояснює суть проблеми Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Зі слів мера, станом на 2018 рік було виготовлено проєкт зливової каналізації, яка могла б залагодити проблему підтоплення. Утім на той час через низку обставин реалізувати його не вдалося.

«Виходячи з цього, треба швидко розробити проєктно-кошторисну документацію на виконання гідроізоляції приямків у зоні підтоплення і зробити цю гідроізоляцію. За результатами наради ми домовилися вивчити питання проведення гідроізоляції всіх приямків і здійснити оновлення проєктно-кошторисної документації, оскільки за чотири роки остання вже застаріла. Після цього розпочнемо рухатися в напрямку будівництва зливової каналізації, яке допоможе позбутися проблеми підтоплень», – каже очільник міста.

Попередньо, після остаточного усунення наслідків підтоплення профільні фахівці разом із владцями проведуть оцінку вартості робіт згідно із проєктом будівництва зливової каналізації. Саме ж будівництво реалізовуватимуть на умовах співфінансування з бюджету Підгайцівської територіальної громади, до якої, власне, й належить село Липини, а також, ймовірно, з обласного та міського бюджетів.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Місцевий Показати IP 2 Серпня 2022 16:40
А до чого тут Липини? За 200 метрів проспект Відродження. Не можна було протягнути зливову каналізацію? клєпайте сквери далі
Липини до Місцевий Показати IP 3 Серпня 2022 13:31
Коли було поле Липини, то воду вбирала земля, а ось коли забудували кожен клаптик землі бетоном, бруківкою, то вода шукає найнижче місце, яким виявився перинатальний центр.
Ага до Липини Показати IP 3 Серпня 2022 14:56
Не треба бредіти. Де та забудова, а де перенатальний. Через обласну дитячу!!! Хоч там були?
Липини до Ага Показати IP 4 Серпня 2022 12:04
Не пиши дурниць, якщо не тямиш...
луцьк Показати IP 2 Серпня 2022 16:45
Це жах. Зовсім недавно відкрили бракороби
Диванний рядовий Показати IP 2 Серпня 2022 17:20
Архітектори мають оплатити збитки і взагалі позбавити їх дозволів і ліцензій.
Анонім до Диванний рядовий Показати IP 2 Серпня 2022 22:05
не вони винні, а перепад висот: ніхто не знав , що потіче з верху до низу. і такі дебіли всюди в керівництві
ВОВК Показати IP 2 Серпня 2022 17:56
Як не допустити такого в майбутньому ? Та дуже просто, перестати займатися перейменуванням вулиць, а робити те що дійсно потрібно для громади !!! p.s. Володя Іванов дійсно красавчег :)
Олександр Показати IP 2 Серпня 2022 23:17
Треба систематично чистити каналізаційні водовідвідні ями, раніше їздив тракторець,рачок,ковшем в їх чистив а зараз особисто я не помню коли їх бачив за роботою,щоб вони вичищали все те болото звідти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus