USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку планують створити банк грудного молока

18 Лютого 2018 10:52
На базі перинатального центру у Луцьку хочуть організувати перший на Західній Україні банк грудного молока.

Про це йшлося під час засідання круглого столу, який зініціювали з метою обговорення нагальних питань в процесі створення медцентру. Крім медичної тематики обговорили і майбутні проекти, які тут планують втілити, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

В засіданні взяли участь радник Президента АМН України з питань перинатальної медицини, заступник директора з перинатології, керівник відділу неонатології Державної установи «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України», Президент Асоціації неонатологів України, доктор медичних наук, професор Тетяна Знаменська, радник голови Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов, начальник УОЗ волинської ОДА Ігор Ващенюк, голова постійно діючої комісії з соціальних питань, охорони материнства і дитинства Олександр Зінчук, заступник начальника УОЗ Валерій Руцький, генеральний директор ВОДТМО Сергій Ляшенко.

За словами Сергія Ляшенка, в 2016 році в Україні народилося 379 тисяч дітей, з яких майже 22 тисячі – передчасно народжені.

«Ці діти потребують донорського молока, - наголосив Сергій Ляшенко. – На Західній Україні ми станемо першими, хто втілить цей проект в життя. В сусідній Польщі працює 5 таких центрів, тож наші фахівці проходитимуть там навчання

«До відкриття перинатального центру у Луцьку потрібно поставитися зважено, адже нашим спеціалістам потрібно перейняти досвід в київських медиків, які працюють у столичному перинатальному центрі. Візит волинян уже узгоджений – в березні цього року вони поїдуть в Київський перинатальний центр, – заявив радник голови Волинської обласної ради, керівник фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов. – Депутатський корпус зацікавлений в тому аби цей центр нарешті запрацював. Адже вже зараз він готовий на 95%. Переконаний, що це буде кращий перинатальний центр в Україні».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Лютого 2018 11:20
це одна із найкращих ініциатив...колись були молочні кухні - вони врятували багато малюків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus