USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку почали досліджувати підвали біля Хрестовоздвиженського братства

15 Серпня 2022 20:13
У день археолога розпочали дослідження збереженої підвальної частини споруди, що впритул прилягала до монастирського корпусу Луцького Хрестовоздвиженського братства.

Про це повідомив археолог Віктор Баюк.

«Від споруди, яку на фото 1920-1930-х років видно праворуч монастиря, на сьогодні збереглися лише підвали, однак історична та археологічна цінність об’єкту вражає.

Сподіваємося, відкриємо прекрасний об’єкт історико-культурної спадщини України», – написав він.

Роботи проводить Волинська археологічна експедиція згідно наявних Відкритого листа Інституту археології НАН України та Дозволу Міністерства культури та інформаційної політики України за допомоги та підтримки Охоронної археологічної служби України, Спілки археологів України, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Адміністрації державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку за зверненням Волинської єпархії Православної Церкви України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus