USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку поліцейські водія маршрутки оштрафували, а пасажирів не порахували

26 Квітня 2021 08:00
11 березня в Луцьку на вулиці Ковельській поліцейські зупинили водія маршрутки і склали на нього протокол за те, що порушує карантинні вимоги – везе забагато пасажирів.

От тільки в своєму протоколі поліцейський не зазначив, скільки ж сидячих місць передбачено у маршрутці заводом-виробником. Не вказав і того, на скільки ж більше їхало пасажирів, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Поліцейський Іван Ткачук каже: у салоні водій перевозив 31 людину, а в реєстраційному талоні на транспортний засіб зазначено 25 місць разом з місцем водія, тобто можна перевозити 24 пасажирів.

Технічні характеристики транспорту зазначено лише в рапорті колеги поліцейського: 22 місця для сидіння. З поясненнями правоохоронця цифра не збігається. Той каже: він помилився у показанях.

Читати ще: У Луцьку судять водія маршрутки: 17 тисяч штрафу за переліміт пасажирів

З відеодоказами поліцейських у суді теж виходить халепа. Хай скільки переглядали записи боді-камер – стоячих пасажирів зафіксовано куди менше.

А от яке порушення копи зафіксували без сумніву – то це власне. Місце складання протоколу закону не відповідає, адже його треба складати на кінцевій зупинці.
На додачу виявляється і те, що відеореєстратор на службовому поліцейському авто не проходив жодного акта повірки. На балансі Управління патрульної поліції не перебуває. Та й сам поліцейський не звертався до керівництва з рапортом, аби був дозвіл використовувати пристрій у роботі.

Читати ще: Узяв до салону на двох пасажирів більше: у Луцьку судять водія маршрутки

«Оформляємо повідомлення на начальника ДПП Жукова щодо незаконного використання відеореєстраторів у роботі. Докази мають бути належними, достатніми, допустимими і достовірними. Вам зрозуміло? – наголосив суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко. – Я закриваю провадження. А вам наголошую: правильно все робити і з’ясовувати. І щодо будь-якого маршрутного транспортного засобу – тільки на кінцевій зупинці складаєте протокол. Ви забираєте документи, слідуєте за ним і там безпосередньо складаєте матеріали».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Цікаво Показати IP 26 Квітня 2021 08:39
А для чого такі складнощі, адже кількість місць вказується на табличці (загальна і тільки сидячі) і не включає в себе водія. А може все таки в поліцію треба набирати тих хто в школі хоч вчився і хоч щось знає та розуміє? Там же з паперами багато працювати теж треба.
Лучанин до Цікаво Показати IP 26 Квітня 2021 10:15
А які складнощі? 1. Вказати скільки місці передбачено для сидіння, скільки було всього пасажирів, а потім знайти різницю. Це ж початкові класи школи. 2. Користуватись у роботі пристроями, які призначені саме для даного виду робіт і пройшли перевірку? 3. Доїхати до кінцевої зупинки і там спокійно провести процедуру?
Бувальщина Показати IP 26 Квітня 2021 10:04
Мене поліцейські зупинили біля перехрестя і вчили як переходити правильно дорогу по пішоходному переході. Але вони не врахували, що на жодній дорозі не було розмітки і знаків для пішохідного переходу. Протокол скласти їм не вдалося, оскільки не змогли обгрунтовано пояснити як в такому випадку мені переходити дорогу. Більшість поліцейських їздять без реального розуміння того, що відбувається на дорогах, а протоколи і постанови складають для статистики.
Ілля Показати IP 26 Квітня 2021 12:40
Навіть якщо на 1 людину більше, то вже порушення. тому оці підрахунки суддя для картинки зробив. Люди, читайте Закон
К.лучанин до Ілля Показати IP 26 Квітня 2021 16:31
Ти розумахо подивись як в Києві метро набито людьми, а тоді говори про Закон, законнік ти наш. Законом все не передбачиш! Законом лише штрафують і тільки. Може ти Законом вилікуєшся? А яким Законом ціна вакцини в Україні засекречена чого в жодній країні такого нема?
Закон до Ілля Показати IP 26 Квітня 2021 20:51
А те що всі закони базуються на інших і цей прийнятий з порушеннями законодавства ви в курсі?
К.лучанин Показати IP 26 Квітня 2021 12:41
Читаємо :Суддя Ковтуненко В. закрив справу і вірно вчинив. В поліцію понабирали пацанят і їх ніхто не вчив як треба поступати по Закону в тій чи іншій ситауції. Ці пацанята поступають по понятіям а страждают люди і відстоюють свої права в судах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus