USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку продовжать програму забезпечення житлом бійців АТО: у черзі – 160 сімей

16 Серпня 2019 10:29
У Луцькій міській раді хочуть продовжити Програму забезпечення житлом бійців АТО, а також сімей загиблих воїнів на умовах співфінансування «п’ятдесят на п’ятдесят».

Питання «Про продовження терміну дії Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти на 2017-2019 роки, на 2020-2022 роки» розглядали сьогодні, 16 серпня, під час постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

З такою ініціативою виступив депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Він звернувся до членів профільної комісії, аби ті ухвалили рішення, аби розглянути під час наступної сесії вищезгадане питання та рекомендувати його до ухвалення:

«Прохання продовжити програму забезпечення житла військових та сімей загиблих бійців на умовах «50 на 50», аби люди могли планувати своє життя та фінанси в подальшому. Ця програма є свого роду унікальною в Україні. Тому пропоную продовжити її до 2022 року», – звернувся обранець громади до присутніх членів комісії.

Як доповнила Ігоря Поліщука депутатка Тетяна Янчук, протягом 2017-18 років на умовах співфінансування пільговим житлом забезпечили по 25 сімей щороку .

«В цьому році виконком прийняв позитивне рішення по 12 особах», – наголосила вона.

Натомість, директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода зазначила, що станом на 1 серпня 2019 року в черзі на таке житло – 160 сімей бійців. З її слів, першочергове право на отримання квартири мають особи з інвалідністю.

Також Ігор Поліщук зазначив, що загальним обсягом щорічного фінансування програми передбачається 11 мільйонів гривень, утім, цілком можливо, що ця сума з часом зміниться у кращу сторону.

Так, члени комісії ініціативу підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus