USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку просять відновити проїзд до двору на Липинського. Петиція

8 Травня 2021 16:41
До будинків №3, 5 на вулиці Липинського заблоковано проїзд зі сторони торгового центру.

Петицію з проханням відновити проїзд до двору на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Віктор Смолярчук.

Як нагадав, під час забудови 55-го мікрорайону, зокрема до 2009 року, проїзд до будинків на вулиці Липинського з боку вулиці Сухомлинського існував. Проїзд було тимчасово перекрито в період зведення будинку №3 на вулиці Липинського, однак після здачі будівлі його так і не відновили. Зараз там містяться обмеження у вигляді вкопаних шин.

«На сьогодні для доїзду до будинків на вулицях Карпенка-Карого,9, Липинського,1, Липинського,3, Липинського,5 є лише один внутрішньодворовий тупиковий проїзд, виконаний із порушенням чинних державних будівельних норм та протяжністю понад 150 метрів, що майже вдвічі перевищує норми. Проїзд проходить повз дитячий майданчик, безпосередньо біля входів у під’їзди і наражає на постійну небезпеку мешканців прилеглих будинків», – наголосив автор петиції.

Та додав: щодня у дворах паркуються понад сотня автомобілів, і їхній рух практично безперервний.

Тому Віктор Смолярчук висловив прохання демонтувати встановлені обмежувачі, аби відновити до будинків на вулиці Липинського проїзд з боку торгового центру «Порт-Сіті» (вулиця Сухомлинського) та провести його ремонт.

Відзначимо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати як мінімум 300 осіб. Підтримати петицію Віктора Смолярчука можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Андрій Показати IP 8 Травня 2021 17:09
а нащо петиція ???
111 Показати IP 8 Травня 2021 18:30
Там не було ніколи ніякої дороги. В них маразм.
Віка до 111 Показати IP 9 Травня 2021 12:12
Маразм напевно у ВАС в голові ,якщо Ви тут проживаєте то точно з Липинського 3 або 5. Я от живу в Липинського 1, і мені ВАШІ авто які проїжать під вікнами мене вже достали. Зробіть собі свою дорогу для себе і все. А свій маразм не перекладайте на свою голову.
Петро. Показати IP 8 Травня 2021 22:08
Стільки брехні в одній петиції, дороги ніколи не було на вул.Сухомлинського, не вказано які безпосередньо будівельні норми порушено. Віктор Смолярчук не вказує, що просто бажають огородити власний двір (Липинського, 1) щоб він був не проїзним і не прохідним.
111 до Петро. Показати IP 9 Травня 2021 09:49
Вони там курять дещо регулярно. Та Завадська зі Смолярчуком вже реально дістали усіх.
Валентин до Петро. Показати IP 9 Травня 2021 12:16
Пан Петро, ВИ напевно трохі не в курсі, але там вся правда. Брехню яку Ви тут ніби хочете оприлюднити докажіть, але у Вас трішки не вийде. То фігня, про будівельні норми була відповідь МЧС голові Липинського 5 і 3, але я впевнений що ці голови не показували цю відповідь своїм мещканцям, от ТАМ БРЕХНЯ ВІД ГОЛІВ до своїх мешканців.
Свідомий Показати IP 9 Травня 2021 07:45
А Карпенка Карого 9,це взагалі порушення всіх норм з їхнім кованим забором!!!,не проходу не заїзду роблять що хочуть, то звідки та справедливість візьметься?,дикуни
Мешканець Показати IP 9 Травня 2021 12:10
Хто Вам сказав що там не було дороги? Ви тут живете?Ви плани будівництва бачили? Цю дорогу Чорнуха разом з Шибою(тоді був мером коли цей будинок дозволив будувати) мали збудувати, але зекономили. Тепер цей будинок користується вже більше 10 років всім майном Липинського 1, а саме ПРОЇЗД, дитячий майданчик, спортивний майданчик і смітник, тому що В ЛИПИНСЬКОГО 3 і 5 НІЧОГО СВОГО НЕМАЄ, і вони ще користуються дорогою. Як називаються такі люди? І нічого що порушення виявили працівники МЧС і подали відповідь на Міську Раду Луцька, але в тому будинку проживають мешканці які працюють на керівних посадах в МІській Раді, і які дуже не хочуть змін!!!
Віктор Смолярчук Показати IP 9 Травня 2021 12:59
Пане Петре, якщо ви в той час не проживали в Луцьку, то нічого дивного, що не хнаєте про існування того проїзду. З задоволенням вкажу вам і пункт ДБН: п.15.3.6 ДБН Б.2.2.-12:2019. Вчіть матчастину. Якщо ще будуть питання щодо ДБНів пишуть, дам відповідь.
Петро до Віктор Смолярчук Показати IP 10 Травня 2021 15:51
Пане Вікторе. Досить брехати разом з Завадською. Покажіть залишки тієї дороги про яку Ви стверджуєте. Те що Ви протоптали зелену зону та спортивний майданчик (які розміщувались на місці Липинського 3, на той час) ) ще не означає що це була дорога. По генплану на той та теперішній час будь-яка дорога саме там де Ви хочете - Відсутня. І Ви добре знаєте де мала бути дорога...
Мешканець до Петро Показати IP 10 Травня 2021 19:29
Пане Петро, досидь ВАМ тут розводити брехливі наклепи. Дорога була на плані 2009 року при будівництві будинку. Нагадайте кудою їздили вантажні автомобілі з цементом, цеглою і перекритями? Може через спортивний майданчик? А ні, біля Липинського 5, саме там де має бути ДОРОГА!!!
Петро до Мешканець Показати IP 10 Травня 2021 20:26
Так. Була тимчасова (наголошую ТИМЧАСОВА) підїздна дорога для будівництва Липинського 3, по території дитячого майданчика Липинського, 5. Але ж іншої дороги, про яку стверджує Смолярчук не було ніколи. Досить вже вводити воману себе та інших людей.
Волиняка до Петро Показати IP 10 Травня 2021 21:31
Петро, ви минулого року приїхали з села жити в Луцьк і вже все знаєте.
Петро до Волиняка Показати IP 10 Травня 2021 21:54
Все своє життя проживаю у м. Луцьк. І даний мікрорайон знаю ще коли на Липинського 1 літаки приземлялись. Та і люди з села набагато кращі ніж Ви, Волиняка. Вам до них ще далеко в плані розвитку,
Віктор Смолярчук до Петро Показати IP 13 Травня 2021 12:20
Дякую, що ви підтвердили, що дорога там все таки була, нехай як ви виразились тимчасова, але була. Так для аналогії: дорога по вулиці Липинського теж була тимчасова, доки не закінчилось усе будівництво навколо. Тепер завдяки міській владі маємо хорошу дорогу
Олег Показати IP 10 Травня 2021 15:09
Пане Віктор, ви посилаєтеся на будівельні норми 2019 року, а будинки були збудовані набагато раніше і існували інші норми, а судячи з того, що ви пишете то у Луцьку потрібно 80% будинків демонтувати, бо порушені норми кругом. Дороги з Сухомлинського на Липинського, зокрема до вашого будинку не було ніколи, була ґрунтова дорога, яку ви ж і протоптали. Дорога буде пряма, на Липинського!!!!! Ви навчіться спілкуватися з людьми, а не так як завжди скандалите і хочеше взяти нахрапом разом із Завадською, у вас нічого не вийде!!!! Ви надто багато собі позволяєте! Завадській щось пообіцяли можливо, раз вона йде по головах і у супереч законодавства???
Віктор Смолярчук до Олег Показати IP 10 Травня 2021 19:32
Пане Олеже, ці ж норми є і в попередніх ДБНах, можете пересвідчитись. Те, що попередні влади діяли всупереч законодавству не означає, що чинна влада діятиме подібним чином і не усуватиме порушення. А що я Завадській міг пообіцяти і за що? В чому мій інтерес? Щодо прямої дороги на Липинського - будь ласка робіть, ламайте спортмайданчик, але знову ж таки з дотриманням чинного законодавства. Можливо то у вас є там якийсь інтерес, разом з дорогою якусь півнуху собі збудувати?
Петро до Віктор Смолярчук Показати IP 10 Травня 2021 20:29
Ви ж там перший відвідувач будете. Ви ж стверджували що Вас випившого везло таксі по Вашій славнозвісній дорозі від Сухомлинського....
Віктор Смолярчук до Петро Показати IP 10 Травня 2021 20:37
Кожен судить по собі. Я на таксі їздив у аптекку по ліки для дитини.
Петро до Віктор Смолярчук Показати IP 11 Травня 2021 18:51
По собі не суджу. Цитую Ваші слова, сказані Вами!!!
Мешканець до Олег Показати IP 10 Травня 2021 19:36
Пане Олег, якщо посилатись на будівельні норми до початку будівництва будинку Липинського 3, то їх порушено ЩЕ БІЛЬШЕ ніж Ви можете собі уявити. Пане Олег, ВИ щось занадто собі дозволяєте тут ображати людей, які захищають свої інтереси. Ви краще спитайте в мешканця Липинського 3 ОМЕЛЬЧУКА СЕРГІЯ який працює в місьраді на керівній посаді і всякими способами намагається зробити все щоб цієї ДОРОГИ там не було. А ТАМ ДОРОГА БУДЕ МІЖ ЛИПИНСЬКОГО 3 І 5 на СУХОМЛИНСЬКОГО пряма чи крива не Вам вирішувати. І ще питання всупереч якого законодавства? Наведіть приклад? Я Вам відповім - "бо мешканці липинського 3 не хочуть" ВСЕ!!! Мешканці липинського 3 не ЗАКОН в ЛУЦЬКУ, скільки б там працівників міської ради не проживали.
Nina Показати IP 10 Травня 2021 21:08
У всьому винна влада, яка створила цей конфлікт. Коли ті будинки здавалися, то проїзд від Там Таму закрили, щоб таксистм не гасали. Так заступник міського архітектора Матвіїв казав. А коли збудують дорогу на Липинського, тоді і буде другий заїзд. Дорогу вже збудували, а про заїзд всі забули Бо круті сусідні будинки всі обгородилися кованими заборамт і воротами, а один будинок Липинського ,1 так і залигився проїздним і прозідним. І БІЛЬШЕ ДЕСЯТИ РОКІВ ЦЕ ТЕРПІВ А КОЛИ ПОЧАВ СВОЄ ПРАВО НА ГІДНІ УМОВИ ВІДСТОЮВАТИ СУСІДИ ВОЙ ПІДНЯЛИ. АБО ВСІ ПОЗНІМАЮТЬ ВОРОТА І ЗАБОРИ, АБО ПРОЇЗД ВЛАДА ЗРОБИТЬ НЕ ЧЕРЕЗ ОДИН ДВІР. ЦЬОГО РАЗУ ЛЮДИ НЕ ТЕРПІТИМУТЬ ТАКОГО НЕРІВНОГО СТАВЛЕННЯ. У МІСТІ ВСІ РІВНІ І МАЮТЬ ОДНАКОВІ ПРАВА. І САМЕ ВЛАДА МАЄ ЦЕ ВИРІШУВАТИ, А НЕ ГРИЩТИСЯ ЛЮДЯМ. ВОНА ЦЮ КАШУ ЗАВАРИЛА, ХАЙ І РОЗХЛЬОБУЄ.
Волиняка до Nina Показати IP 10 Травня 2021 21:29
Кожен рядок в яблучко. Не зрозуміло чому влада зайняла пасивну позицію і не вирішить ситуацію.
Лучанин Показати IP 12 Травня 2021 10:31
Мають враховуватись думки всіх ваших сусідів на рівні з вами. Всі будинки проти дороги. Це просто ваші забаганки. Зменшення озеленення району, руйнування вже покладеної бруківки з поребриками, зменшення відпочинкової ділянки для НАШИХ ДІТЕЙ, дорога під вікнами. Ви справді вважаєте що це вихід із ситуації? Там де ви хочете дорогу проходять комунікації (газ, вода) там навіть дерев великих садити не можна. ПРО ЩО ВИ ГОВОРИТЕ? Нехай тільки спробують там почати якісь роботи. Пів району вийде. І це звернення не тільки для вас, а й для тих кому там медом намазано. Немає чого ходити по кабінетах і вимолювати бред собачий.
Мешканець до Лучанин Показати IP 12 Травня 2021 20:04
ОЙ, та ВИ ЩО!!!! ТОЧНО ВИЙДЕ ПІВ-РАЙОНУ!!! Ви впевнені? І прямо під бульдозери. Думаєте немає більше рішень а тільки ВАШІ забаганки Липинського 3 і 5, помиляєтесь. Дивіться не пожалійте. Липинського 1 має ВСЕ що потрібно, а ВИ 3 БОМЖІ І КУКУШКІ які всім користуються. Тому готуйтесь, це тільки початок.
До до Мешканець Показати IP 13 Травня 2021 08:15
Йди ринви водозливні поремонтуй, бо прикручені іржавими дротами "Заможний ти наш". Чи знову петицію писатимите (бо в Вас коштів не має) і бігатимите щоб усі її підтримали. Все що Ви зробили завдяки бюджету міста, з якого виділялись кошти, та небайдужими громадянами сусідніх будинків які підтримували Ваші петиції. Навіть Вам на фарбу для майданчика Вашого люди скидались бо Ви ж самі нічого не могли до купи скласти. А потім "опірились"!!! Все Ваше сумлінне надбання - це 4 металевих стовпчика + ланцюг + замок.
Іван Степанович до До Показати IP 13 Травня 2021 13:51
давно потрібно було у Вас ті гроші на фарбу збирати - весь час бачу з вікна купу людей на майданчику Липинського 1 з усіх навколишніх будинків приходять , і знати не знають як ті лавки качелі пісок всі ці роки коштом мешканців того липинського 1 завозяться та ремонтуються . люди і поняття не мають скільки то праці і коштів у все те вкладено, а я бачу як вони весь час лагодять щось, підварюють, прибирають сміття до них сусідні два будинки носять постійно , а люди ж липинського 1 за той вивіз сміття платять . натрапив на цю статтю випадково по поширенню - бридко читати все те що пишуть тут про те липинського 1 , нормальні там та працьовиті люди живуть , я ж бачу, і ще совісті вистачає писати всю цю гидоту
Іра до Іван Степанович Показати IP 13 Травня 2021 22:56
та видно що дружно на липинського 1 живуть люди, горою один за одного, як прохожу через їх двір додому бачу на вулиці вітаються спілкуються помагають один одному, чистота краса, а скільки усього зробили за останні роки - ремонт дороги, спортивний майданчик який гарний , футбольне поле , тротуар з бруківки , садок, бесідка - скрізь порядок а ображають їх - то напевно від безсилля і злоби . мда не повезло їм з судами...
Мешканець до Іра Показати IP 13 Травня 2021 23:08
з якими судами ?
Іра до Мешканець Показати IP 13 Травня 2021 23:20
нє не судами , то мало бути сусідами
Лучанин до Мешканець Показати IP 13 Травня 2021 10:02
Я не з Липинського 3 чи 5. Я з Липинського 7. Люди з домів 11 та 9 теж проти. До чого тут готуватись?)))) Налякали. ) Там дороги не буде. Розслабся.
лучанин до Лучанин Показати IP 13 Травня 2021 10:50
так до вас дорогу ніхто і не хоче робити , там же спортивний майданчик -- мешканці липинського 1 на скільки я знаю теж не хочуть нищити спортивний майданчик , тому і просять зробити заїд через Сухомлинського .
зацікавлений читач до Лучанин Показати IP 13 Травня 2021 13:37
дивно мешкаю на Липинського 11 і вперше чую про те, що ми проти якогось там заїзду , ми взагалі не це обговорюємо
Nina Показати IP 13 Травня 2021 11:31
Дивна логіка у людей. Ми не хочемо дороги під своїми вікнами, краще їздити під сусідськими . Чисто по українськи! Тобто ви люди, а сусіди б*дло? ТІ БУДИНКИ ДУМАЮТЬ, ЩО БЕЗМОВНЕ Б**ЛО ДАЛІ БУДЕ МОВЧАТИ. Заінчилася епоха, коли ви створювали собі комфорт за рахунок інших. Думайте, як самим собі створити. Парадокс: про їхній другий заїзд турбуються інші, а не вони. Не розуміють, що це безпека в першучергу, а не кілька деревець, які вони посадили доя відмазки. Якщо горітиме, не дай Боже, про свої бєсєдки думати не будете.
Волиняка до Nina Показати IP 13 Травня 2021 12:25
Звичайно подружжя Маляренків навколо своїх домів обгородили все вже що могли, перекривши навіть проходи. А тепер піддурюють мешканців будинків Липинського з і 5, щоб ті не погоджувались на доїзд до своїх же помешкань, бо Маляренкам буде незручно виїхати з Сухомлинського,4. Це певно є єдиною причиною, чому вони проти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus