USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ремонти вулиць та дворів у Луцьку завершать до кінця жовтня

25 Вересня 2017 18:16
Капітальний ремонт вулиці у густонаселеному мікрорайоні, нове покриття на перехресті, ремонти дороги на в’їзді у місто, у приватному секторі та дворів на проспектах: завершити низку масштабних ремонтних робіт у різних частинах Луцька планують протягом місяця заради комфорту лучан.

Ремонт доріг та прибудинкових територій у різних мікрорайонах міста проінспектували представники міської влади 25 вересня.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, перший заступник міського голови Григорій Недопад та директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Юрій Крась розпочали огляд з вулиці Набережної, де на її перехресті з вулицею Шевченка розпочатий капітальний ремонт, зокрема асфальтування проїзджої частини. Вартість робіт становить 2,949 мільйона гривень.


Також проінспектували роботи з капітального ремонту вулиці Героїв УПА (від вулиці Селищної до межі міста), де облаштовують асфальтобетонне покриття на площі 4156 метрів квадратних та тротуари з бруківки на площі 951,4 метра квадратного. Вартість робіт становить 3,144 мільйона гривень.


Проект капітального ремонту вулиці Липинського, що поблизу школи №27, будівництво якої триває, передбачає влаштування тротуарів, пішохідних доріжок, велосипедної доріжки, асфальтування проїзної частини, будівництво мережі зовнішнього освітлення і низки інших робіт з благоустрою. Загальна вартість робіт становить 10,363 мільйона гривень.


Тривають роботи з капітального ремонту дворової території на проспекті Відродження, 10, 10а. Тут планують облаштувати асфальтобетонне покриття проїзної частини на площі 2970 метрів квадратних та викласти бруківкою тротуари площею 942 метри квадратні. Вартість робіт становить 2,229 мільйона гривень.


У рамках поточного ремонту вулиці Ставки, що на Дубнівському масиві, тривають роботи з влаштування щебеневого покриття з напівпросочуванням бітумною емульсією, вартість робіт становить 423 тисячі гривень.


Насамкінець, у черговий раз оглянули хід робіт з капітального ремонту двору на проспекті Соборності, 38, 38а, 40.


Як зазначив радник міського голови Ігор Поліщук, на вулиці Липинського вже майже завершений ремонт тротуарів, а у жовтні планують завершити ремонт загалом. Це – один з найбільш масштабних проектів цьогоріч, на цій вулиці раніше взагалі не було тротуарів і твердого покриття. Вулиця з’єднує вулиці Карпенка-Карого та Агатангела Кримського, що виходить на вулицю В’ячеслава Чорновола. Це – зона багатоквартирної житлової забудови і місцеві мешканці були змушені пересуватися неякісним покриттям. Окрім цього, у мікрорайоні розташований ДНЗ і поряд будують школу №27, тому, щоб батькам та дітям було комфортно діставатися до школи, відбувається цей ремонт. Також тривають масові ремонти у дворах – роботи планують завершити до кінця жовтня, тож не повторюватиметься таких ситуацій, які виникали торік, коли незавершені ремонти прибудинкових територій лишали на зиму і це спричиняло незручності лучанам. Тривають ремонти у зоні приватної забудови, наприклад, на вулиці Ставки у мікрорайоні Дубнівської та інших вулиць, де раніше через бездоріжжя на виклик не міг доїхати автомобіль поліцейських.


Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась підтвердив, що протягом місяця, до кінця жовтня роботи на вулиці Липинського повинні бути завершені. На вулиці Ставки протяжністю приблизно 400 метрів вартість робіт становить понад 400 тисяч гривень. У останні погожі дні ремонт дороги завершують – зараз закатують перший шар щебеню зі смолою. Гарантійний термін ремонту становить три роки. Відновлюють також майже повністю зношену дорогу на межі Луцька на вулиці Героїв УПА, тут зробили два шари сонові та верхній шар дорожнього покриття, розпочали роботи з облаштування тротуарної доріжки, якої там раніше ніколи не було.


Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що з графіку виконання робіт дещо вивела негода, але ремонти планують завершити до настання холодів. На місцях регулярно інспектують темпи виконання робіт. Він зазначив, що перед початком ремонту прибудинкової території на проспекті Соборності, 38, спілкувалися з місцевими мешканцями, у яких було багато побажань. Зараз перевіряють, чи всі прохання мешканців враховані під час ремонту. Об’єкт здадуть в експлуатацію протягом місяця. На вулиці Набережній здійснюють ремонт перехрестя – круг викладуть бруківкою задля комфорту пішоходів, зроблять пониження, департамент ЖКГ розробить новий ландшафтний дизайн об’єкту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Savage Показати IP 25 Вересня 2017 22:31
Ковельську бл* зробіть. Хоча б там, де асфальт зняли.
Прикро Показати IP 25 Вересня 2017 22:46
Не дочекаються асфальту грунтові вулиці у місті. Люди все життя проходили в тій багнюці та пилюці.І продовжується це далі. А ось біля дорогих новобудов (квартири в яких явно не бідні купляють) і асфальт новенький і бруківка. Чому так???!!!
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2017 10:53
На Липинського між садочком і будинком №4 потрібно терміново робити дренаж, там яма і вода не буде сходити сама, в результаті - садочок, школа і будинок будуть постійно підтоплені. До ду?и той асфальт коли нема хорошого водовідведення. 2-3 зими і той асфальт підніме. Але ж мабуть економія в кошторисі цього не передбачено
Тетяна Показати IP 27 Вересня 2017 12:12
коли дійде черга до ремонту і облаштуванню прибудинкової території по вул. Наливайко 6, 6А, 8А? В нашому великому дворі немає де дітям гратись. Стоять товстелезні тополі,їх треба зрізати!!! За вул. Наливайко 6А в цьому році міняли труби теплотраси- за це дякую! , але вибачте до пуття територію не довели. Там те рили від частих дощів грунт просів до 40 см, в деяких місцях утворились глибокі ями. Під час дощу вода дівається десь крізь землю,під фундамент будинку??? скоро будинок рухне під землю!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus