USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку ремонтують вулицю, яка десятки років не мала твердого покриття

26 Квітня 2019 09:14
Щотижня нові будівельні об’єкти міста додаються до списку відремонтованих, роботи стартують на нових дворових територіях. Посадовці міської ради кажуть, що найближчим часом капремонт розпочнеться ще у кількох прибудинкових зонах. Сьогодні стан робіт перевірили перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, директор Департаменту ЖКГ Юрій Крась.

На вул. Прогресу розпочато ремонт, що передбачає заміну тротуарного та дорожнього покриття. Тротуари майже зруйнованого в минулому покриття тепер викладаються новою бруківкою.
Оглянули посадовці вулицю Офіцерську, яка ще зовсім недавно взагалі не мала твердого покриття. Ґрунтова дорога ставала непрохідною в дощову походу і десятки років незручності місцевих мешканців ніхто не помічав. Нинішня команда міської ради звернула увагу на вулиці приватного сектору, які ремонтуються поруч із прибудинковими територіями. Тож і на вулицю Оіфцерську, як кажуть, прийшло свято – мешканці мають тверде дорожнє покриття, облаштоване методом напівпросочення бітумною емульсією. У травні на цій вулиці буде влаштовано подвійний тонкошар з литої емульсійно-мінеральної суміші для більш надійного укріплення дорожнього покриття.

«Зараз ми досить активно нарощуємо обсяги та темпи ремонтних робіт в різних локаціях міста, – розповів Григорій Недопад. – Беремося за ті вулиці, які не знали ремонту по 20-30 років. Реагуємо на звернення людей, зокрема здійснюємо ремонт вулиці Прогресу, щодо якої отримували звернення неодноразово. Також відремонтували бітумною емульсією вул. Офіцерську, яка ще буде укріплюватися спеціальною сумішшю для стійкості та тривалого використання. Ще низка прибудинкових територій будуть лагодитися вже найближчим часом. Ми розуміємо, що цей напрямок роботи дуже важливий для лучан, тому значну увагу приділяємо саме цій сфері».
Продовжується поточний ремонт прибудинкової території на вул. Стрілецькій, 53. Цей двір в минулому мав критичний стан, за його ремонт звертався місцевий депутат Сергій Шкода, а також мешканці прилеглих будинків. Зараз тут відновлено дорожнє та асфальтове покриття, викладене новою бруківкою.

Завершуються роботи з капітального ремонту прибудинкової території на вул. Шопена, 13, 15. Тут простора територія двору забезпечена надійним покриттям із бруківки, якою вистелена як дорога, так і тротуари та пішохідні доріжки. На задньому дворі нові алейки освітлені сучасним LED-освітленням, яке встановлюють у кожному відремонтованому дворі, також облаштовано електроопори з оцинкованої сталі. Відведено зони для смітників, розширені місця для парковки. Місцеві мешканці кажуть, що для них ремонт двору став ледь не дивом, адже чекали на нього дуже багато років, і дякують посадовцям нинішньої команди Луцької міської ради за якісний ремонт.

«Покращення інфраструктури міста – це наш обов’язок, – зауважив Ігор Поліщук. – Ми дуже активно працюємо у сфері благоустрою і намагаємося тримати баланс між капремонтом прибудинкових територій і ремонтом вулиць приватного сектору. І якщо в 2017 році в місті було більше 128 доріг з грунтовим покриттям, то сьогодні ця цифра скорочена більше, ніж вдвічі. Комплексно працюємо по прибудинкових територіях, зараз в багатьох дворах будемо починати нові ремонти».
Із наближенням 9 травня, вирішили оновити стан пам’ятних об’єктів Меморіалу Вічної Слави. Там здійснюються роботи по заміні плит на центральному обеліску, замінено викрадені плити, укріплюються фасадні стіни. Також відремонтовані та вкриті асфальтом ділянки доріг поблизу Меморіалу.

«Проводимо роботи до святкування 8-9 травня, на Меморіалі ремонтується підпірна стінка, відновлюємо пам’ятні плити, які були вкрадені, – розповів Юрій Крась. – Встановили нові гранітні плити, ремонтуємо обеліск. Також у різних зонах міста ми здійснюємо роботи різного виду, працюємо досить активно, реагуємо на звернення мешканців і враховуємо їхні індивідуальні побажання при виконанні ремонтних робіт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Р-н красне Показати IP 26 Квітня 2019 09:18
А бруківку по Ковельській вже не кладете,посварились і досить!
дб Показати IP 26 Квітня 2019 10:03
Ківерцівську і Набережну хто буде робити???, скільки вже можна це терпіти???
Віктор Показати IP 26 Квітня 2019 10:22
А це нічого що через 5 років ту бруківку треба переложувати? Що через пару років там будуть горби і ями, через рукожопих начальників і робочих, які не роблять подушки, не трамбують пісок, геотекстилю ніхто і не збирався давати і ще кучу ідіотизму.
Євген до Віктор Показати IP 26 Квітня 2019 12:43
Прийди допоможи
Василь Показати IP 26 Квітня 2019 11:26
Лідавську відремонтуйте
123 Показати IP 26 Квітня 2019 14:23
Су...а, тварі невдячні, скільки не роби всеодно щось не так
Вересневе Показати IP 26 Квітня 2019 14:46
Вулицю Довженка надіюсь включите до списку і відремонтуєте?
Анастасія Показати IP 26 Квітня 2019 16:53
Ага, поклали вони дорогу на Офіцерській. Кругом каміння лежить, пройти можна тільки по центральній дорозі, якщо звернеш хоть кудись - ноги можна зламати.
Тю Показати IP 27 Квітня 2019 15:22
А я бува вже подумав, що Ківерцівську почали ремонтувати.
Олександр Показати IP 27 Квітня 2019 19:53
Аби не Порох зі своєю децентралізацією мали б дороги та вулиці як при Легітимному. Місто змінюється на очах.
Лучанин Показати IP 29 Квітня 2019 16:02
Молодці!!! Тільки з приходом нової команди Луцьк реально почав змінюватись на краще. За наш парк окреме ДЯКУЮ!!! А хто вищить, що десь там ще не зроблене, то не звертайте на таких увагу, такі не здатні ні розуміти, що одночасно не реально зробити ВСЕ зразу в місті, ні порадіти за позитивні зміни!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus