USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку розробили програму співфінансування купівлі житла для бійців

13 Жовтня 2016 11:34
Програму, що передбачає забезпечення бійців АТО та членів їхніх родин квартирами на умовах співфінансування, внесуть на розгляд під час сесії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 13 жовтня.

Депутати розглянули проект програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, програма спрямована на розв’язання гострої проблеми, яка є в суспільстві – придбання житла на умовах співфінансування – 50% вносить учасник АТО, 25% - міський бюджет, 25% - кошти інших джерел. Якщо коштів інших джерел залучити не вдасться, міська рада розглядатиме можливість виділення 50% вартості житла з міського бюджету. Однією з умов участі в програмі є написання у ЦНАПі заяви щодо відмови від позачергового отримання земельної ділянки у Луцьку. Термін дії програми становитиме три роки, загальний обсяг – 96 мільйонів гривень. На 2017 рік в міському бюджеті планують передбачити 8 мільйонів гривень на реалізацію цієї програми.

Голова Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський зауважив, що вже відбулася зустріч з людьми, які перебувають у черзі на поліпшення житлових умов, і вони готові до цієї програми. Серед недоліків документа він назвав те, що в програмі прописані лише однокімнатні квартири. Також він запропонував, аби кошти, які не будуть використані протягом року у рамках цієї програми, були використані для купівлі житла відповідно до черги. Зауваження викликав і пункт щодо заяви про відмову від отримання земельної ділянки у Луцьку. Окрім цього, в програмі не згадані добровольці (які, до прикладу, не були мобілізовані і досі не є демобілзованими) та контрактники, які підписують контракт на особливий період.

Олександр Оізнович повідомив, що департаменту фінансів та бюджету доручать розробити порядок придбання житла. З його слів, за станом на 1 жовтня 206 сімей перебували в черзі на поліпшення житлових умов. Усіх учасників програми особисто поінформують про вступ її в дію, після чого учасник АТО зможе написати заяву, після чого ухвалюватимуть рішення про послідовність надання житла. На його думку, першочергово варто надавати квартири родинам загиблих та інвалідам першої групи.

У підсумку, члени комісії рекомендували підтримати проект програми з деякими змінами. Так, кошти, які не будуть використані до 31 жовтня у рамках програми, пропонують спрямовувати на купівлю житла відповідно до черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 13 Жовтня 2016 11:37
Дайте людям просто гроші, воїни заслужили.... Всі ці "програми" є примітивним відмивом будівельними фірмочками бюджету.
Лучани Показати IP 13 Жовтня 2016 11:47
Фінансувати з міського бюджету - тобто ми усі щось недоотримаємо. Вони що, до цього у хлівах жили, що їм треба квартири купляти?
Хрен собачий до Лучани Показати IP 13 Жовтня 2016 15:37
Заздрість-погана риса. Особливо заздрість до тих, хто захищає твою д..пу на м*якому дивані. Йди воювати і тобі можливо щось дадуть...
ЛУЧАНИ Показати IP 13 Жовтня 2016 13:19
Всім, хто захищає нашу Україну, не шкодуючи свого життя, повинні платити не по 7 тисяч гривень у місяць, а хоча би по сімдесят. Нажаль, все це на словах, що за кожен бойовий день буде виплачуватися тисяча. Через те обовязково необхідно забезпечити наших захисників житлом й всіляко підтримувати їх та їх сімї. Лучани і волиняни це підтримують!
замполітмудрик Показати IP 13 Жовтня 2016 13:49
Ми за вас воювали у 2014 році тепер ви всі нам должни
жало Показати IP 13 Жовтня 2016 15:00
Ну і до чого довоюавалися.....якого х*ра ви туди прете?....... і кого і від кого захищаєте?.... дочорта пільг на комуналку..... чому всі мають платити за ваше житло????... раніше всі в хлівах жили...... працювати більше треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus