USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку учні художньої школи розмалювали для аукціону пів сотні тубусів з-під гармат

18 Березня 2024 08:09
Майже пів сотні тубусів з-під гармат для артилерійської зброї розмалювали учні Луцької художньої школи за час повномасштабної війни. Їх продають на аукціонах, а виручені гроші передають на потреби ЗСУ.

Про це розповіла Суспільному керівниця художньої школи Віра Конська.

Нині учні почали працювати із партією тубусів, які передали військові 14-ої окремої механізованої бригади, загалом 180 штук. Один тубус розмальовує дві дитини, на це йде по 15-20 годин, каже Віра Конська.
«Зараз ми їх розмалюємо, а їх потім десь продадуть на аукціон. Щось куплять на ЗСУ», – каже школярка Владислава Громова. 10-річна дівчинка малює на тубусі листя, птахів та квіти. Її тато служить в ЗСУ. Владислава розповідає, що нещодавно їздила до батька в Дніпро, його відправили туди у госпіталь, на обстеження.
Читати ще: Уламки зброї й ракет, що їх розмалювали діти з Волині, представили на виставці в Литві

«Ми з мамою зібралися за дві години. Сіли на поїзд і поїхали. Були з татом тиждень. Я йому казала, що все буде добре, що війна скоро закінчиться. Це я більше говорила мамі. Татові розповідала, що ми зараз розмальовуємо тубуси», – говорить школярка.
Навчальний заклад аукціони не проводить, а свої роботи віддають волонтерам та громадським організаціям, які реалізують розмальовані учнями Луцької художньої школи тубуси, каже Віра Конська.

«Розповідали, що один тубус донатори з Києва за 10 тисяч доларів купили. Було, що за 50 тисяч гривень купували», – каже керівниця художньої школи.

Військовослужбовиця Наталія Тарковська служить в окремому полку ЗСУ та каже, що її новостворена частина має дуже багато потреб. Бійчиня привезла учням художньої школи 10 тубусів від американських гранат.
Читати ще: Волиняни представили уламки російських ракет, які розмалювали діти, на виставці у Варшаві

«Домовилися про співпрацю в такому форматі, що будуть нам допомагати з розмальовуванням, бо тубусів багато, таких речей з війни багато. Збори – вони є, їх багато, і їх потрібно закривати», – каже Наталія Тарковська.

Зі слів Віри Конської, розмальовуючи тубуси, учні художньої школи роблять свій вклад у перемогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Березня 2024 08:51
з-під артилерійських снарядів, зокрема, реактивних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus