USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку в магазині продають побутову техніку з російськими сертифікатами якості

9 Липня 2023 17:05
У Луцьку в магазині «Комфі» продають побутову техніку з російськими сертифікатами якості, які видані у Москві сім з половиною місяців тому. Мова йде про техніку від компанії «Філіпс».

Про це телеканалу «Аверс» розповіли глядачі, які придбали продукцію цієї торгової марки та обурилися, коли побачили російський документ, розпакувавши коробку.

Журналісти переконалися, що сертифікат якості примандрував в Україну прямісінько з Москви у розпал війни. Адреса: місто Москва, вулиця Сергія Макеєва, будинок 13. Виданий органом по сертифікації «Ростес Москва» 17 листопада 2022 року, тобто в розпал повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Вже у магазині в першій коробці сертифікату якості не виявилося зовсім, але в другій він знайшовся. Продавець пояснити ситуацію не зміг, пішов кликати старшого.

Старший продавець, який прибув на місце, пояснив ситуацію наступним чином: «Виробництво не російське, в компанії «Філіпс» немає потужностей в Російській Федерації. Сертифікати якості також не російські. Це сертифікати якості Євразійського союзу, до якого входять Казахстан, Вірменія».
Якщо вам не подобається російський сертифікат, у цьому магазині на ваш запит вам можуть надати український – вибирайте, який хочете.

У листі відповіді від компанії «Філіпс» магазину «Комфі» йдеться, що компанія «Філіпс Україна» не бере участі у процесі імпорту товарів у країни Євразійського економічного союзу, однак за отриманою нами інформацією, сертифікація саме інституту ростест єдина визнається всіма країнами учасницями євразійського економічного союзу одночасно, оскільки вони погодилися на членство у даному економічному союзі саме на таких умовах.

А також додають, що компанія «Філіпс» частково змінила виробничі лінії та ланцюги поставок, тому моделі догляду за волоссям для жінок та чоловіків вже починають надходити в Україну без сертифікатів у пакуванні.

До слова, продавець обмовляється, що ці сертифікати видані ще до повномасштабного вторгнення. Як не крути, виходить неправда. Сертифікат виданий в листопаді 2022 року, в розпал війни.

На прохання журналістів розповісти, коли цей товар заїхав до магазину, як і показати на нього накладні, відмовили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Вася Олика ПЛ Показати IP 9 Липня 2023 17:44
Головне щоб товар був якісний, а де хто робив чи сиртефікував нікому це не потрібно. В нас військо воює на 90 % радянська та російська техніка. Далей що ???
123 Показати IP 9 Липня 2023 17:54
Комфі кончений магазин!!! І продавці теж!!! Найгірший в Україні!!!
дідо Показати IP 9 Липня 2023 17:55
виробник нідерланди...які проблеми ?
Про Показати IP 9 Липня 2023 18:02
Найгірший магазин.
Лтд Показати IP 9 Липня 2023 18:04
Тупіших продавців я ще не бачив!
Ага Показати IP 9 Липня 2023 18:22
Не хочете кацапський сертифікат - ми виймемо з коробки. Крутоооооо
скептик Показати IP 9 Липня 2023 18:31
"На прохання журналістів розповісти, коли цей товар заїхав до магазину, як і показати на нього накладні, відмовили". А НЕ МАЛИ ПРАВА ВІДМОВИТИ. кажучи до слова , держава взагалі самоусунулась від контролю якості товарів і послуг, заборонивши проводити перевірки субєктів господарювання
Так до скептик Показати IP 9 Липня 2023 18:52
От і продають всякий непотріб. Невідомого походження.
ABC Показати IP 9 Липня 2023 19:09
О боже, сертифікат до фена неправильний знайшли. А те, що російський газ від початку війни і до сьогодні транспортується в Європу по українському газопроводу, то нікому не цікаво? Не на часі? Тому і війна офіційно не оголошена, бо тоді прийшлося би розривати всі економічні та дипломатичні зв'язки із країною-агресором.
Лучанин до ABC Показати IP 9 Липня 2023 20:34
Почитайте вже в кінці-кінців про оголошення війни.
дідо Показати IP 9 Липня 2023 20:48
підшипниковий завод продовжує виробництво підшипників для рос. вантажних авто...продають через склади СКФ...
Анатолій Показати IP 9 Липня 2023 21:01
понеділок буде важкий день для комфі. бариг буде покарано

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus