USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку в водійки Land Rover драгер показав 1,15 проміле алкоголю, вона заперечила вину

11 Грудня 2023 06:16
В обласному центрі Волині за п’яне водіння судили водійку Land Rover. Попри те, що жінка не визнавала своєї вини, Луцький міськрайонний суд оштрафував її та позбавив прав.

Як ідеться у постанові, 29 серпня близько 23 години Оксана М. керувала Land Rover на вулиці Теремнівській, 53А. У неї були ознаки алкогольного сп’яніння. Драгер зафіксував 1,15 проміле, що майже в шість разів перевищує допустиму дозу алкоголю в крові.

На розгляд справи Оксана М. не з’явилася. Але у письмових поясненнях вона вказала на порушення порядку проведення огляду. З результатами тесту здійсненого на місці зупинки авто жінка не була згідна, а перевірка на стан алкогольного сп`яніння в медичному закладі не проводилася.

Читати ще: Святкували зі знайомою День медика у «Рендж Ровері»: за п’яне водіння судять депутата з Волині

Суд же після дослідження доказів, зокрема відеозапису події, дійшов висновку, що Оксана М. винна у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

З відео вбачається, що водійка пройшла медичний огляд на стан сп`яніння за допомогою технічного засобу, який проводився поліцейським. Жінці були роз`яснені її права і обов`язки відповідно до чинного законодавства. За результатами медичного огляду поліцейським було оголошено показники технічного приладу щодо змісту алкоголю в крові – 1,15 проміле.

Водночас на відео немає моменту, коли Оксана М. висловлює незгоду щодо результатів проведеного огляду на стан сп`яніння, також вона не вимагає проведення огляду в медичному закладі.

Таким чином суд оштрафував правопорушницю на 17 тисяч гривень та позбавив водійського посвідчення на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Падруга воділи Показати IP 11 Грудня 2023 11:06
Тоже мені провина ! Якби драгер показав у дванадцять разів перевищену дозу оп'яніння, який для неї є звичним - отоді би дійсно вона б свою вину визнала ! А так всього то навсього у шість разів - яка ж то вина ? Так, курям на сміх !
Лучанин Показати IP 12 Грудня 2023 08:43
Гарне авто на війну, чи дочка якогось судді?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus