USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відбувся волейбольний турнір серед освітян

28 Жовтня 2021 13:52
25 та 26 жовтня на базі трьох шкіл – №№ 9, 22 і 26 – тривали групові етапи волейбольного турніру серед освітян. А фінальні ігри відбулися у спортивному залі навчально-виховного комплексу № 26.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

У матчі за третє місце на майданчику зійшлися волейбольні команди шкіл №2 та №15. Якщо у першій партії команда другої школи створювала супротив суперникам, борючись за кожен м’яч, і програла з незначним відставанням, то у другій вчителі 15-ї школи перемогли досить легко.

«Були дуже насичені й цікаві ігри, особливо вчора, коли нам вдалося вийти з грпи переможцями, – розповів учитель фізичної культури ЗОШ І-ІІІ ступенів №15 Павло Чиж. – Складно було грати з 14-ю школою, адже там є професійні волейболісти. Але загалом виступили достойно. Вважаю, що це вдалий старт».
Паралельно на іншому майданчику тривало досить напружене протистояння між педагогами НВК №9 та збірною освітян із трьох шкіл: 14-ї, 18-ї та 25-ї. Уже з перших хвилин ініціативу захопили волейболісти 9-ї школи. Потужні атаки, підбирання практично неможливих м’ячів і чудова робота на блоці гарантували перемогу зі значним відривом.

До середини другої партії тривала практично рівна боротьба, а далі в активний наступ пішла збірна освітян, яким вдалося завершити цю гру на свою користь. Команди отримали почергово по одній перемозі, а третя партія стала вирішальною.
Дуже швидко відновились після поразки волейболісти НВК №9. Кожна їхня атака завершувалась новим очком, хоча й суперник не дуже відставав. Та врешті з результатом 15:6 вони таки вибороли перемогу.
«Ми зі значним відривом виграли першу партію. І думали, що друга буде значно легшою. Але, як каже приказка, не треба бігти поперед батька в пекло. Суперники «покарали» нас за самовпевненість. Але третя партія принесла нам перемогу», – прокоментував заступник директора з виховної роботи Луцького НВК №9 Ярослав Волинець.
Традиційно на такі змагання збираються вчителі, які мають хорошу ігрову волейбольну практику. Проте не кожен заклад освіти може виставити свою команду, тому об’єднуються у збірні.

«Оскільки в небагатьох школах є вчителі, які бажають пограти у волейбол, то ми об’єднали три школи. Було складно, але цікаво. Нам трішки забракло зіграності», – зазначила вчителька фізичної культури гімназії №18 Людмила Кочубей.

«Ми показуємо приклад і дітям, і батькам, що фізично розвиватися потрібно в будь-якому віці», – додала вчителька фізичної культури гімназії №14 Надія Нечепа.
Отож, чемпіоном з волейболу серед освітян стала команда Луцького НВК №9, збірна вчителів 14-ї, 18-ї та 25-ї шкіл здобула срібло, а третє місце посіли педагоги школи №15. Окремі нагороди за волю до перемоги дісталися освітянам школи №2.
Завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» цього року вдалося відновити такі змагання після дворічної перерви. Педагоги мали змогу відчути азарт боротьби та визначити сильніших.

«Запекла боротьба на спортивному майданчику тривала до останнього. Спортивний захід вдався на славу, – вважає представник Фонду Дмитро Піддубний. – Сподіваюся, що такі змагання серед луцьких освітян відбуватимуться й надалі».

Майстерність і самовіддача вчителів, яку вони демонстрували на майданчику, змагаючись за звання найкращих, додає не лише спортивного престижу школі, а й слугує хорошим прикладом для учнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus