USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відкриють готель для тварин

3 Березня 2021 19:59
У межах інвестиційного плану розвитку комунального підприємства «Ласка» на 2021–2023 роки у Луцьку планують відкрити готель для тварин, ветеринарну клініку та точку продажу зоотоварів.

Про це стало відомо 3 березня під час засідання виконкому міської ради.

Як повідомила виконувачка повноважень директора комунального підприємства «Ласка» Оксана Богданюк, наступного року у бюджеті підприємства передбачають збитки у розмірі 619,8 тисяч гривень. Погіршення фінансово-економічного становища підприємства вимагає розробки стратегії його розвитку на середньострокову перспективу, яка включатиме додаткові види діяльності та джерела фінансування.

«Саме тому ми плануємо організувати готель для тварин. Аналізуючи ринок і конкурентне середовище в цій сфері, ми виявили, що результат організації такого готелю буде дієвим, бо у межах Луцька подібних пропозицій немає. Також ми плануємо відкриття ветеринарної клініки та точки продажу зоотоварів: кормів, засобів догляду тощо. Результатом реалізації цього інвестиційного плану має стати фінансова стабільність підприємства у перспективі та його прибутковість. Хоча в обласному центрі і є поодинокі точки, де пропонують перетримку тварин на час відсутності господарів вдома, - в Липинах і у Княгининку. Тому попит на цю послугу буде колосальним», - розповіла членам виконкому зоозахисниця.

З її слів, любителі та власники тварин, вирушаючи на відпочинок, нерідко стикаються з проблемою прилаштування на період своєї відсутності улюбленого вихованця.

«Добре, коли є можливість прилаштувати домашню тварину рідним або друзям, які забезпечать їй необхідну увагу і належний догляд. Але така можливість є далеко не завжди. Віддавати собаку або кішку на перетримку незнайомим людям власники не хочуть зі зрозумілих причин: складно передбачити, в яких умовах буде перебувати тварина, як будуть її доглядати і годувати. У таких випадках на допомогу власникам домашніх тварин приходять зооготелі», - йдеться у тексті інвестиційного плану підприємства.

Готель для тварин – це відносно нове явище для українського ринку. Звичайно, подібні послуги з перетримки тварин з’явились давно, але розглядати їх як бізнес не можна, так як більшість подібних перетримок офіційно не реєструється, розташовані вони в приватних квартирах, не пристосованих для подібних цілей і не регулюються законодавчо. Люди залишають там улюбленців на свій страх і ризик. Подібний досвід цілком може бути і невдалим: тварина може повернутися до своїх господарів в поганому стані, і притягнути когось до відповідальності за це навряд чи вдасться.

На думку розробників інвестиційної стратегії, відкривати готелі для тварин найбільш доцільно у містах (громадах) із населенням від 200 тисяч осіб. Тільки в такому випадку можна забезпечити достатню кількість платоспроможних клієнтів та забезпечити мінімальний рівень рентабельності.

За ветеринарними нормами готель для тварин потрібно розташовувати на відстані не менше 150 метрів (а краще всього 180-200 метрів) від найближчого житлового будинку та мати власну ділянку землі для вигулу тварин (надійно огороджену та розділену на різні зони).

Окрім стандартної «перетримки» тварин, до переліку послуг готелю входять: санітарно-гігієнічні процедури, ветеринарний огляд, дресирування, послуги із транспортування та ветеринарні послуги.

«Я вважаю за можливе спробувати такий вид діяльності і подивитися, які результати він принесе», - зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Так, зваживши «за» і «проти», члени виконкому інвестиційний проект підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus