USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відмовляться від посипання доріг піщано-соляними сумішами

17 Травня 2017 10:25
Замість піщано-сольової та щебенево-сольової сумішей, внаслідок яких забивається зливова каналізація, збільшується гальмівний шлях авто та псується взуття лучан, взимку використовуватимуть реагенти.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 17 травня.

У рамках заходів з підготовки підприємств, організацій та установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років пропонували передбачити заготівлю 2,2 тисячі тонн піщано-сольової та 2,2 тисячі тонн щебенево-сольової суміші.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зауважив, що кожної зими дороги у місті посипають відсівом різної фракції, який псує лакофарбове покриття автомобілів, взуття перехожих, забиває зливові каналізації. Внаслідок цього влітку трапляються потопи, до того ж, відсів збільшує гальмівний шлях автомобілів і естетичний вигляд його не витримує критики. Він закликав очільника департаменту ЖКГ переймати європейські методи роботи, визначати, які речовини потрібні, аби цієї зими щебенево-соляні та піщано-соляні суміші не застосовували. Ігор Поліщук відзначив, що щороку витрати на ліквідацію наслідків застосування цих сумішей значно вищі, ніж могли б бути витрачені на реагенти.

Член виконкому Михайло Щур пропонував виключити з додатку до програми пункт щодо заготовлення сумішей та пропонував, аби виконувач повноважень міського голови дав протокольне доручення щодо вивчення можливості застосування інших речовин для посипання доріг взимку. Повернутися до розгляду питання він пропонував у червні-липні, внісши потрібні зміни.

Ігор Поліщук натомість доручив директору департаменту ЖКГ Юрію Красю вивчити питання до наступного засідання виконкому, доповісти про це, після чого внесуть зміни у проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
сват Показати IP 17 Травня 2017 10:41
Щур з карасьом таки нахімічать.
Всезнайко Показати IP 17 Травня 2017 12:27
Ясно. Тепер взагалі не будуть посипати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus