USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відзначили 210-ту річницю від дня народження Шевченка

9 Березня 2024 14:56
«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!» Цьогоріч 9-го березня Україна і світ відзначають 210-ту річницю від дня народження поета, художника та мислителя Тараса Шевченка.

З цієї нагоди біля його пам’ятника у Луцьку відбулися урочистості. Культурно-мистецьке дійство мало назву «Нас гуртують думи Кобзаря», повідомили у міськраді.

Вклонитися поетові та вкотре згадати його невмируще слово, прийшло чимало лучан. Дехто був традиційно зі своїми книгами. Найдавнішу, 1939 року збірку творів Шевченка, принесла пані Катерина. Усі охочі процитувати вірші українського класика – мали змогу це зробити біля мікрофону. Зголосилося десяток охочих.

Читати ще: «Шевченківська світлиця Миколи Куделі»: у луцькому музеї – нова експозиція

Після хвилини мовчання в честь загиблих внаслідок російсько-української війни, представники влади, творчої інтеліґенції та громадськості поклали квіти до підніжжя Тараса Шевченка. Серед присутніх – Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, народний депутат України Ірина Констанкевич.

Згодом учасники студії «Бешкетники» запропонували присутнім свою, візуально-творчу інтерпретацію окремих віршів великого Пророка. Пісні на слова Шевченка виконували й інші самодіяльні колективи. Також під час заходу присутні активно жертвували кошти на потреби Збройних Сил.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 9 Березня 2024 19:38
для чого хрестятся..це є не могила..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus