USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Луцьку водій фургона збив п’яного пішохода, який вийшов на дорогу поза переходом: керманича арештували на місяць

9 Квітня 2023 22:26
В обласному центрі Волині на місяць арештували водія фургона, який збив п’яного пішохода за межами пішохідного переходу.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Як ідеться в матеріалах справи, дорожньо-транспортна пригода трапилася ввечері 22 березня минулого року на вулиці Чернишевського. Водій Citroen Berlingo Віталій Ф., рухаючись з орієнтовною швидкістю 45 кілометрів на годину, допустив наїзд на чоловіка, який переходив дорогу поряд з нерегульованим пішохідним переходом.

Відзначимо, що водій перевищив швидкість на ділянці дороги, де встановлено дорожній знак обмеження максимальної швидкості до 40 кілометрів на годину.

Під час розгляду справи керманич, який є пенсіонером та очолює ТзОВ INITSIAL, заперечив свою вину в ДТП, зазначивши, що на момент аварії рухався зі швидкістю 40 кілометрів на годину. Біля будинку №90 лівою передньою частиною автомобіля він зачепив пішохода, який з незрозумілих причин впав на його автомобіль, переходячи дорогу поза переходом.

Водій наголосив, що не мав технічної можливості уникнути наїзду на пішохода, оскільки той переходив дорогу в неосвітленому місці, а його в цей час засліпив автомобіль, який рухався назустріч.

Також водій заперечив, що порушував правила дорожнього руху і що саме через його дії потерпілий отримав тілесні ушкодження. Він вказав, що пішохід сам винен у ДТП, тому що переходив дорогу в темну пору доби, в неналежному місці та ще й до цього перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Потерпілий, який внаслідок ДТП отримав ушкодження середнього ступеня тяжкості, повідомив суду, що його справді збив автомобіль Citroen Berlingo.Чоловік не заперечував, що був п’яний та переходив дорогу поза межами пішохідного переходу в темну пору доби. Інших обставин він не пам'ятає. Постраждалий пішохід підтримав цивільний позов, попросивши призначити водію суворе покарання.

Свідки підтвердили факт наїзду на пішохода, який переходив дорогу за межами пішохідного переходу. На переконання суду, вину водія фургона доводять й інші докази. У підсумку його визнали винним та призначили покарання у вигляді одного місяця арешту, а також на рік позбавили водійського посвідчення.

Окрім того, суд стягнув з водія на користь потерпілого 20 тисяч гривень моральної шкоди та понад 26 тисяч гривень на користь лікувального закладу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Васька Показати IP 10 Квітня 2023 06:58
В дядька нема такої каси, яка є в Аліьорова, чия дочка за смертельне ДТП не понесла жодної кари
Фєдя Показати IP 10 Квітня 2023 17:25
П'яний по ходу був не простим алкашом...добре що ще машину не конфіскували:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus