USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку впроваджують три міжнародні проекти у транспортній сфері

11 Вересня 2019 17:35
Одразу три міжнародних проекти у транспортній сфері, зокрема і з залученням європейських інвестицій та грантів, впроваджують у Луцьку. Про це на своїй сторінці у мережі написав перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Зокрема, з його слів, реалізовуються проекти по закупівлі 30 нових тролейбусів та тролейбусних мереж за кошти Європейського інвестиційного банку, по впровадженню електронної картки лучанина, а також по встановленню «розумних зупинок» у співпраці з краєм Ліппе (ФРН).

«Нам довіряють міжнародні партнери, Луцьк дотримується взятих на себе зобов’язань, наші спеціалісти з управління міжнародного співробітництва та Департаменту економічної політики підтверджують свою фаховість і розширюють кількість міжнародних проектів та інвестицій, значна частина з яких – із залученням безповоротних грантових коштів.

Вчора відбулася чергова тепла зустріч із делегацією з партнерського краю Ліппе. Разом ми вже успішно реалізували проект по закупівлі та встановленню нових сміттєвих контейнерів і проведенню екологічних акцій», – йдеться у дописі.



Зі слів, Григорія Недопада, на черзі – новий етап співпраці по встановленню 14 «розумних» зупинок і 22 «розумних» табло в рамках проекту «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька».



"Найцікавішим для Луцька є той факт, що фінансування проекту передбачає залучення грантових, а отже безповоротних коштів у сумі близько 7 мільйона гривень і лише близько 800 тис грн – кошти міського бюджету.

Окрім закупівлі та встановлення зупинок і табло громадського транспорту, проект передбачає закупівлю сервера, поїздку експертів транспортної сфери Луцька до краю Ліппе, організацію навчань для водіїв і перевізників, розробку стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури до 2024 року, поїздки експертів краю Ліппе до Луцька з метою супроводу реалізації проекту та консультування підготовки стратегії, виготовлення промоційних матеріалів, відео, розробку веб-сайту та мобільних додатків.

Вчора відбувся черговий етап обговорення проекту. Спільно з німецькими партнерами опрацювали пункти договору, напрацювали часові рамки виконання пунктів програми.

Приємно було почути схвальні відгуки наших німецьких партнерів про відчутні зміни у розвитку Луцька, про наше місто та ті заходи, які представникам краю Ліппе вдалось відвідати під час відзначення дня міста. Напрямок міжнародної співпраці ми продовжимо розвивати і поглиблювати, як найбільш перспективний і вигідний для Луцька, адже дозволяє залучати значні фінансові вливання і реалізовувати дійсно масштабні проекти. Робота над кожним із таких проектів кропітка і тривала, кожен пункт договору детально опрацьовується і розглядається обома сторонами. Ведеться активна робота юридичного відділу та всіх департаментів, проводиться ряд експертних зустрічей, укладань договорів та обговорень.

Але кожен із цих проектів ми доведемо до логічного завершення і вдалого результату. Адже це той шлях, який не тільки забезпечує динамічні зміни у Луцьку, але і утверджує позитивний імідж нашого міста серед багатьох країн світу та міст-партнерів, – йдеться у дописі Григорія Недопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 11 Вересня 2019 17:41
Це все добре. Незрозуміла технічна частина. Картка лучанина, а отже і оплата за проїзд буде від турків, як писали раніше, а розумні зупинки з німеччини. Вони між собою подружаться? А може краще було все однієї фірми брати? Це так, думки...
До ВН Показати IP 11 Вересня 2019 20:20
Це все добре. Незрозуміла технічна частина. Картка лучанина, а отже і оплата за проїзд буде від турків, як писали раніше, а розумні зупинки з німеччини. Вони між собою подружаться? А може краще було все однієї фірми брати? Це так, думки, поки не пізно, бо знову прийдеться шукати крайніх чому все не працює."
Мешканка Показати IP 11 Вересня 2019 20:22
Це все добре. Нема світла і окей люди пішки от і сервіс. А ще кондуктура крадуть.
чТИТАЧ Показати IP 12 Вересня 2019 12:29
тАКИЕ остановки в центре Ровно уже давно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus