USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку сироти отримали житло

9 Лютого 2018 13:22
Черга на соціальне житло в Луцьк зменшилася – ще одні лучани отримали довгоочікуване помешкання.

Урочисте вручення ордеру на квартиру та ключів відбулося 9-го лютого.

Однокімнатну квартиру отримали брати Сергій та Михайло Макарчуки на Гнідаві.
Передаючи ключі від нового житла, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук побажав жити мирно, будувати свої сім’ї, залишатися в Луцьку і не виїжджати з-за кордон, щоб працювати над своїм майбутнім та на благо міста.

«Це вже друга квартира, яку отримали діти-сироти. За кошти міської ради їм відремонтували санвузол, стіни, стелю, підлогу, встановили енергоощадні вікна. Міська рада взяла курс на забезпечення помешканням тих людей, які цього потребують. На жаль, минулі роки були втрачені й багато лучан, які стояли на черзі, просто не дожили до часу, коли їм надали б квартиру»,- розповів Ігор Поліщук.
Сергій емоцій не стримував, адже студенту фінансово важко знімати помешкання.

«Емоції - не передати! Я знімав квартиру, щомісяця віддавав за неї 2 тисячі гривень, було складно… А тепер зможу своє впорядковувати, дуже радий, адже вже маю щось справді власне. Сьогодні цю квартиру побачив вперше, вона мені дуже подобається, затишна», - каже Сергій.
Начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган розповів, що забезпечувати житлом дітей-сиріт розпочали лише з 2008 року.

«Це одна з двох кватир, яку отримали внаслідок обміну двокімнатного помешкання. Щоб зробити ремонт з міської казни виділили 80 тисяч гривень. Щодо дітей-сиріт, які досі на черзі, їх 9 осіб. Але одні переїхали в Польщу, інші поїхали проживати за межі області. За останній рік черга помітно просунулася, адже отримали субвенцію з держбюджету, придбали 3 квартири і, практично, чергу на соціальне житло повністю закриваємо. Програма із забезпечення житлом дітей-сиріт почала діяти з 2008 року, до цього питання не вирішувалося», - інформує Федір Шульган.

Насамкінець Ігор Поліщук додав, що міська рада й надалі забезпечуватиме лучан помешканням.

«Сьогодні ситуація кардинально змінилася і міська рада має гарантійні листи вже на 9 квартир від забудовників, які підуть на квартирну чергу і будуть видані тим людям, які цього потребують. Наша позиція така, що місто має забезпечувати людей квартирами. Тепер, коли відбувається будівництво – ми ведемо перемовини з інвесторами й домовляємося про 6, 7 чи, навіть, 8 відсотків квартир.

Якби міська раді у попередні роки мала намір дійсно забезпечувати лучан квартирами та працювала із забудовниками так, як це робимо зараз ми, то нині черга була значно меншою. Провівши аналіз будівництва в Луцьку за останні 7 років, ми бачимо, що тисячу однокімнатних квартир вже мали б наші люди»,- наголошує Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus