USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку встановили контейнери для використаних батарейок та термометрів

16 Липня 2018 18:16
Біля соціального контейнеру для збору одягу, взуття, іграшок та книг, що знаходиться за будівлею луцького ЦНАПу, встановили контейнери для використаних люмінісцентних ламп, батарейок та термоментрів.

Презентація відбулася 16 липня, повідомляє Перший.

Директор луцького ЦНАПу Лариса Карп'як розповіла, що бачила, як супермаркети проводили акції обміну відпрацьованих батарейок на нові, однак наголосила, що у Луцьку це втілити поки що неможливо через брак фінансування.

Директор луцького ЦНАПу Лариса Карп'як

«Ми спільно з нашими колегами з відділу екології започатковуємо по місту акцію по збору люмінісцентних ламп і батарейок. Ця ідея виникла не в працівників міської ради, а в наших відвідувачів. До нас звертаються не тільки за певною адміністративною послугою, але й з проблемою, з якою вони стикаються в житті. Перше питання, яке було, куди здавати використані термометри, куди здавати лампи, батарейки, які вийшли із ладу», - сказала Карп'як.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда поінформував, що всього контейнерів є чотири, ще два встановлять згодом в інших мікрорайонах міста. Їх виготовили за кошти міського фонду охорони навколишнього середовища. Один комплект коштує близько 7 тисяч.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда

Здавати у контейнери можна лише маленькі лампи. По мірі заповненості лампи та батарейки будуть передаватись на утилізацію у Рівне та Львів відповідно.

Також тут можна буде залишати і непрацюючі термометри зі ртуттю. Якщо термометри нерозбиті, в упаковках їх можна також опускати у контейнер. Якщо пошкоджені, то необхідно взяти півлітрову банку, залити водою, покласти термометр і закрити капроновою кришкою.

Вартість утилізації однієї лампи коштує вісім гривень, термометра – 26 гривень, це відбуватиметься за кошти фонду охорони довкілля.

Працівники ЦНАПу першими вкинули у контейнери відпрацьовані батарейки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 16 Липня 2018 22:08
На 33-му поставте такі контейнери
Андрій Показати IP 5 Лютого 2019 07:48
Добрий день. От дуже "гарно" написана стаття. Інформативно. Що таке ЦНАП??? Зараз введу в Googli. І адресу там надіюсь виб'є..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus