USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку вихователям і викладачам ПТУ підвищили зарплату

18 Травня 2017 17:53
Під час останнього сесійного засідання Луцької міської ради депутати визначалися, на які статті видатків спрямувати 100 мільйонів гривень з міського бюджету. У пріоритетах – соціальні потреби, інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Зокрема, були передбачені кошти на ремонт дворів, мостів та прибудинкових територій, а також на медицину, освіту та культуру.

Про це повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови, голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук у програмі «Відкрите місто» на телеканалі «Нова Волинь».

При розподілі коштів були враховані інтереси і побажання лучан. Найбільша кількість грошей була виділена на ремонт доріг, прибудинкових територій, ремонт мостів та для управління капітального будівництва. Крім того, були передбачені кошти на купівлю необхідного медичного устаткування в лікувальні заклади міста.

«В нас є Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка – хороший медичний заклад, який конкурентоздатним. І дуже багато представників з інших міст, з інших обласних центрів приїздить до нас, щоб ми поділилися досвідом як він працює. Але там була проблема із обладнанням – не було комп’ютерного томографа, тому пацієнти змушені були їхати в приватні клініки, аби зробити знімки. Ми виділили частину коштів з бюджету Луцька на придбання КТ. Ту частину, якої не вистачає, залучить поліклініка. В результаті, пацієнти зможуть отримувати всі послуги на місці. Також ми придбали УЗД-апарат для 1-ї поліклініки, бо старий вийшов з ладу, а його ремонт вже недоцільний. Тому ми придбаємо той, який буде на гарантії і який буде використовуватися для достовірної діагностики захворювань, адже – це перший крок до лікування», – розповів Ігор Поліщук.

Крім того, в бюджеті передбачили 2,4 мільйона гривень на придбання трубки для ангеографічної установки в міській клінічній лікарні.

«Важливо було і те, що з нашої ініціативи збільшено заробітну плату для працівників освіти, які чомусь були обділені державою. Так, одним категоріям працівників підняли заробітну плату, а працівникам дошкільних навчальних закладів, профтехосвіти, закладів естетичного виховання, методистам – ні. Це створило певну соціальну напругу в педагогічних колективах. Тому ми виділили кошти, щоб з 1 травня вирівняти цю несправедливість. Безумовно, приділили увагу і бібліотекам, і музичним школам. Вважаю, що розподіл бюджетних коштів – збалансований і дозволяє вирішити багато проблем, які є у місті», – підсумував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 18 Травня 2017 18:01
Замість вкласти у енергзберігання та розвиток інфраструктури, знову проїли . Шибині помилки не навчили.
Аліна до дідо Показати IP 18 Травня 2017 22:20
Тобто ви вважаєте, що я, працюючи з дітьми в садочку, повинна отримувати 2500 гривень, а вчитель у школі за таку ж роботу 7000 гривень?? Справедливо? Навіть мінімалки у більшості не має. І це при 15 літньому досвіді роботи.
Катерина Показати IP 19 Травня 2017 00:27
Ще б так за дітьми дивилися.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus