USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку за ліквідацію наслідків бойових дій відповідатимуть комунальники

13 Березня 2024 10:42
Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради визначили уповноваженим органом з питань поводження з відходами, які утворились через пошкодження (руйнування) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій. Також комунальники відповідатимуть за проведенням робіт з ліквідації ймовірних наслідків.

Про це стало відомо підчас засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як ідеться в пояснювальній записці, постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 року № 1073 затверджено порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків.

У зв’язку з цим виникла необхідність визначити уповноважений орган, який за це відповідатиме у Луцьку. Ним став департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Читати ще: Удар по Кривому Рогу: загинуло 4 людей, понад 40 – постраждали

У разі необхідності комунальники здійснюватимуть організацію та координацію поводження з відходами від руйнувань; організовуватимуть виявлення та облік відходів від руйнувань; вживатимуть заходів щодо повторного використання основних компонентів відходів від руйнувань (після їх оброблення (перероблення) – у разі потреби) під час реалізації проєктів будівництва, щодо яких департамент ЖКГ є замовником будівництва, та сприяти використанню відходів від руйнувань іншими замовниками будівництва.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus