USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть заборонити зводити нові багатоповерхівки

9 Грудня 2019 14:21
Орієнтовно до кінця весни наступного року в Луцьку буде заборонено нове будівництво. Мораторій на будівництво діятиме до того часу, поки не буде розроблено і затверджено новий генеральний план міста.

Про це йшлося 9 грудня під час брифінгу управління містобудування та архітектури Луцької міської ради щодо впровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька.

Керівник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз розповів, що мораторій не стосуватиметься реконструкції наявних будівель. Йдеться лише про нове багатоповерхове будівництво.

Проєкт рішення про впровадження тимчасового мораторію на будівництво нових будівель і споруд на території міста Луцька, як зазначив Веніамін Туз, винесуть на розгляд наступної сесії Луцької міської ради, яка відбудеться, як заплановано, у цей четвер.

«Ми пропонуємо таке рішення через те, що місто фактично вичерпало межу свого розвитку, адже будівництво йде за рахунок територій, які не призначені для нового будівництва», – сказав Веніамін Туз.
Він додав, що за останні 5 років будівництво в Луцьку заходить у ті межі, які не заплановані в генеральному плані.

«Це (мораторій) тимчасова міра, поки не буде розроблено генеральний план, аби поглянути на розвиток міста з перспективи на кілька років уперед», – зазначив Веніамін Туз і додав, що мораторій не стосуватиметься будівництва, яке вже розпочалося чи на яке отримано всі необхідні дозволи.

«Багатоповерхівки виникають там, де раніше були заводи, де немає відповідної інфраструктури... Ми повинні розуміти, як ми будемо розвиватися, тому будемо працювати над розробкою генерального плану», – зауважив директор управління містобудування та архітектури.

Він додав, що це питання було на часі останній рік і проєкт рішення готували давно.

Мораторій триватиме до кінця затвердження генерального плану міста – орієнтовно йдеться про кінець весни наступного року.

Заступниця керівника управління містобудування та архітектури Софія Гула відзначила, що підготований проєкт рішення – попередній, його ще доопрацюють і тоді розмістять на сайті Луцької міської ради, тож всі зацікавлені зможуть із ним ознайомитися.
Нагадаємо, нардеп від Луцька Ігор Палиця зазначав, що в міській раді недостатньо приділяють уваги вирішенню інфраструктурних питань, комплексного розвитку міста, адже ще раніше владу просили залучити спеціалістів, проєктні інститути, які б напрацювали пропозиції, як вирішити в місті ситуації з парковками, транспортними потоками, стоянками. Також, додав Ігор Палиця, у Луцьку так і не запровадили мораторій на нове житлове будівництво.

«Я наполягав на тому, щоб ввести мораторій на все нове житлове будівництво, поки не буде зроблений аналіз того, де будуть стоянки, нові дороги, комунікації, яким буде зонування та ін. Це не зробили. Я не знаю чому, але під час наступної зустрічі з керівництвом міста я казатиму, що мені не подобається, як вони працюють», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Pattern Показати IP 9 Грудня 2019 14:51
Нічого не маю проти будування нових багатоповерхівок, але ідею підтримую. Навіть зараз питання автостоянок і місць для паркування актуальне. З таким хаотичним розташуванням і з тією швидкістю, з якою вони будуються, складно уявити, як ця проблема вирішиться у майбутньому. Вже зараз інколи виникають складнощі для пішоходів, водії паркуються де можуть: на тротуарах, на пішоходних переходах, у непризначених для цього місцях, що спричиняє низку дизкомфорту, не лише для пішоходів, а й для водіїв, які не мають можливості потім нрмально виїхати. А луцьк, між іншим, не мегаполіс з мільйонним населенням, шоб ці проблеми піднімались.
Ретро до Pattern Показати IP 9 Грудня 2019 15:31
........диСКомфорт.......
pattern до Ретро Показати IP 9 Грудня 2019 22:11
Дякую. Вибачте, не перевіряв, спішив, та й тупенький. ) Ну і купу помилок у пунктуації ніхто не відміняв, тому це не єдина помилка. )
42 до Pattern Показати IP 9 Грудня 2019 16:02
Проблема парковок витікає з проблеми громадського транспорту. Людей ніхто не змушував купувати автівку і паркуватися як особи з пониженою планкою соціальної відповідальності.
Анонім Показати IP 9 Грудня 2019 15:16
Весело буде як всі мешканці поселяться на яровиці,китайський квартал.
43 до Анонім Показати IP 9 Грудня 2019 16:03
Яровиця ще не найгірший варіант.
лучанка Показати IP 9 Грудня 2019 16:19
Сумніваюся, що тільки турбота про людей, про відсутність інфраструктури хвилює Міськраду. Думаю, що лобіюють купівлю квартир у вже збудованих будинках.
42 до лучанка Показати IP 9 Грудня 2019 21:48
Не стільки лобіюють купівлю квартир у вже збудованих будинках, скільки стимулюють ріст вартості цих квартир.
Че Показати IP 9 Грудня 2019 16:47
Цікаво, звідки у міської ради взялись повноваження оголошувати мораторій ?
Коля Показати IP 9 Грудня 2019 17:12
Ясно, побори зростуть, ціни підуть вгору на житло
Кандидат на міського Показати IP 9 Грудня 2019 18:08
Панове ! То є грубе порушення Конституції України ! То, що ви не зуміли організувати роботу по розробці планувальної документації, то, що ви не організували роботу з навколишніми сільськими радами по, в крайньому разі, викупленню землі під забудову, то не означає, що ви маєте право позбавити громадян права на отримання житла ! В преамбулі рішення ні один із перерахованих законів не передбачає такої заборони.І не ховайте свою непрофесійність та імпотентність за сумнівної легітивності, а якщо прямо - то незаконності, рішенням. Однак, ви можете то заборонити, але швидше всього народ заборонить вас !
Порада Показати IP 10 Грудня 2019 09:34
Будуйте так : якщо новий будинок - має бути нова школа, новий садочок, парковка, зручний доїзд магазин, аптека і т.д.
Марія до Порада Показати IP 10 Грудня 2019 17:48
І пивбар обовязково

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus