USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку затвердили схему оптимізації системи водопостачання, яка покращить якість води

6 Лютого 2019 09:43
Нові схеми оптимізації системи водопостачання міста та схеми оптимізації системи водовідведення Луцька затвердили під час засідання виконкому 6 лютого. Передбачається, що завдяки цим заходам покращиться якість питної води, яка подається споживачам.

Як розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, схеми оптимізації являють собою комплексні програмні документи, в яких, на основі всебічного аналізу сучасного стану систем водопостачання та водовідведення в цілому та їх окремих елементів, здійснюється виявлення «вузьких місць», розробка комплексу заходів з їх усунення, а також з розвитку систем водопостачання та водовідведення з метою підвищення якості води і ефективності очищення стічних вод, надійності роботи систем водопостачання та водовідведення, забезпечення раціонального використання матеріальних і енергетичних ресурсів у водопровідно-каналізаційному господарстві.

Запропоновані схеми оптимізації систем водопостачання та водовідведення (із змінами та доповненнями) розроблені на підставі наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Основними напрямками заходів cхем оптимізації є: покращення якості питної води, яка подається споживачам; охорона джерел питного водопостачання; підвищення надійності системи водопостачання та водовідведення; розвиток системи водовідведення; охорона навколишнього середовища; енергозбереження та збільшення ефективності використання матеріальних і енергетичних ресурсів.

Фінансування заходів передбачається здійснювати за рахунок власних коштів підприємства, коштів Європейського інвестиційного банку та інших джерел фінансування, зокрема коштів інвесторів. Віктор Гуменюк зазначив, що роботу із залучення коштів розпочали у 2014 році, адже в тариф ці кошти закласти не можна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
oго Показати IP 6 Лютого 2019 10:28
А шо старi " схеми" вже не працюють?
лучанин Показати IP 6 Лютого 2019 13:10
В.Гуменюк,це є_ПУК!!! Де конкретика,яка повинна бути зроблена для покращення якості питної води? Язиком молоти_не мішки тягати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus