USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку згадали тих, хто загинув найстрашнішою смертю

20 Листопада 2019 14:46
Наприкінці листопада – в останню суботу місяця – українці в усьому світі вшановують пам'ять тих, хто безневинно загинув від найстрашнішої смерті – голодної смерті. Найменше, що може зробити кожен, – запалити в цю суботу, 23 листопада, о 16.00 свічку на домашньому підвіконні.

Згадували причини, перебіг та наслідки трагедії, яку немає з чим порівняти, а також вшановували пам'ять усіх жертв у Луцьку 20 листопада.

Історичну годину до дня пам’яті «Україна 1932–1933. Геноцид голодом» влаштували у приміщенні Волинського краєзнавчого музею.

Цьогоріч відзначають 86-ті роковини голодів в Україні. Традиційно в кінці листопада ми згадуємо ціле покоління людей, яких безжально винищили. У ці дні важливо вшановувати пам’ять жертв, згадувати події та вчити історію.

Цього року дні вшанування пам’яті жертв Голодомору проходять під гаслами «Пам'ять, що рятує», «Голоси правди», аби також згадати тих осіб, які першими досліджували тему геноциду голодом, збирали факти та намагалися донести правду усьому світу.
«Ми бачимо, що як і сьогодні, так і 86 років тому багато країн бояться відверто протистояти кривднику через якісь політичні зв’язки чи економічні причини. Також ми маємо сьогодні згадати й інше гасло – «Україна пам’ятає – світ визнає». Якщо ми знатимемо свою трагедію, визнаватимемо її, поширюватимемо про неї правдиву інформацію, тоді і світ про неї знатиме. А якщо ми самі будемо змовчувати через незручність тем, то ми самі розчинимося й забудемося», – звернулася до всіх присутніх завідувачка відділу музейного розвитку та екскурсійного забезпечення Валентина Машлай.

Вона наголосила, що трагедію Голодомору немає з чим порівняти.
Окрім озвучених причин, перебігу, наслідків голодів, усі могли ознайомимося з матеріалами виставки Українського інституту національної пам’яті.
До уваги представили й матеріали фонду Волинського краєзнавчого музею, які стосуються теми збору допомоги від волинян населенню, що голодувало.

Також почесний громадянин Луцька, журналіст Андрій Бондарчук презентував книгу «Голод 1946–1947 років в Україні». Його праця – це збірник свідчень очевидців, переказів їхніх рідних і публіцистичних статей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Міщанка Показати IP 20 Листопада 2019 15:23
Всі діти у смартфонах...Ніхто не слухає...Нікого не зачепила та біда за серце...
daun до Міщанка Показати IP 20 Листопада 2019 16:12
вони просто цього не усвідомлюють в такому віці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus