USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку зводитимуть новий житловий квартал

1 Березня 2018 00:41
Луцький забудовник отримав земельні ділянки, на яких зводитимуть житлові будинки. Частину житлової площі в новобудовах передадуть на потреби пільгової квартирної черги у Луцьку.

Про це стало відомо під час чергового засідання сесії Луцької міськради у ніч на 1 березня.

Як попередньо зазначав депутат Сергій Була щодо ділянки на вулиці Вороніхіна, на ній розташований об’єкт нерухомого майна, придбаний на аукціоні. Об’єкт розташований у центрі ділянки і займає її більшу частину. Також там є підземний резервуар. Щодо ділянки на вулиці Рівненській, він зазначив, що йдеться про виділення ділянки, на якій також розташовані нежитлові приміщення. Свого часу, з його слів, приміщення мав придбати за 360 тисяч дехто з колишніх заступників міського голови. Натомість фірма придбала їх за 2,5 мільйона через аукціон, забезпечивши надходження коштів до міського бюджету.

Щодо доцільності будівництва багатоквартирних житлових будинків на місці колишніх теплиць у мікрорайоні вулиці Рівненської, то голова земельної комісії Євгеній Ткачук зауважував, що нерухоме майно було виставлене на аукціон і придбане за немалі кошти. Зрозуміло, що ті, хто придбав землю, хотіли там будувати щось замість теплиць і вони мають законне право отримати цю ділянку.

За проектом детального планування на ділянці передбачене багатоповерхове будівництво. До того, ж там поряд вже зводить багатоповерхівки інший забудовник, тож виникне новий житловий квартал. Враховуючи, що територія Луцька дуже мала, прихід інвесторів, які будують житлові метри квадратні для міських жителів, на його думку, є позитивним результатом.

Євгеній Ткачук наголосив, що нині відбувається цілком прозора процедура: підприємці звертаються у міськраду і пропонують надавати 8-12% житлової площі у новобудовах на потреби пільгової квартирної черги у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 1 Березня 2018 09:47
Люди - ну , що це за абсурд за земельну ділянку аж 2,5 млн.грн. до бюджету - це ціна одного приватного будиночку в Луцьку - це копійки за ділянку з комунікаціями в центрі міста.
ангст до Лучанка Показати IP 1 Березня 2018 13:04
а ви врахуйте сюди халявні квартири для пільговиків.
Лучанка до ангст Показати IP 1 Березня 2018 14:46
Ну не смішіть - як порахувати скільки грошей можна було отримати за ці землі - і шляхом простих прорахунків на звичайному калькуляторі виведіть скільки за ці гроші, що могли по-чесному виторгувати за ці землі купити насправді квартир пільговикам.
Лучанка до ангст Показати IP 1 Березня 2018 14:48
Та і де для міста "халяву" бачили?
Жителі Показати IP 1 Березня 2018 14:37
Так забудовники по закону мають передати частину квартир місту.............. Данильчук так все обставляє як то він благодійник через свій карман ............
Жителі Показати IP 1 Березня 2018 15:08
Краще б побудували виробництво!!!!!! А то жити є де, а роботу шукати треба їхати в Польщу ............ сумно
Анонім Показати IP 1 Березня 2018 16:52
Разом з виборами МЕРА,необхідно перевибирати депутатів бо на хвилі Майдану та АТО туди пролізло багато непотребу....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus