USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Львові трьом людям від одного донора пересадили серце і нирки

22 Листопада 2020 09:29
Вночі 21 листопада у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова лікарі пересадили серце і 2 нирки. Так трагедія (28-річний донор помер після інсульту) дала шанс на життя іншим 3 людям.

Операція з пересадки серця у Львові тривала від півночі 21 листопада до 7 ранку. Про це у фейсбуці написав головний лікар Олег Самчук, повідомляє 24 канал.

«Донор – молодий чоловік, 28 років. Інсульт. Ми тиждень боролися за нього, але, на жаль, його мозок помер», – розповів лікар.

Рідні померлого погодилися на донорство – це мама, сестра і вагітна первістком дружина. «Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися», – розповів Самчук.

Серце отримав 36-річний мешканець Костянтинівки, батько 2 дітей. Власне серце він мав учетверо більшим за норму після перенесеного у дитинстві грипу з ускладненням.

Одну нирку отримав 51-річний львів’янин, який 10 років мав хронічну хворобу нирок і останні 2 був на діалізі.

Другу нирку – киянин. У 2012 йому вже пересаджували нирку в Білорусі, але вона не прижилася.

Олег Самчук також подякував Борису Тодурову – щоб взяти участь у трансплантації кардіохірург та директор Інституту серця МОЗ України добирався з Маріуполя до Львова гелікоптером і літаком.

«Та особлива і найбільша подяка – родині донора. Ми глибоко співчуваємо вашій втраті... Але 3 людей продовжать жити завдяки вашому непростому рішенню. Світла пам’ять донору», – підсумував Самчук.
Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів у лютому 2020, тоді ж провели першу операцію. Серце ж у Львові вперше пересадили у липні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не безкоштовно Показати IP 22 Листопада 2020 11:49
Можна було оперувати і в Камінь-Каширському. Головне, щоб справжній Борис Тодуров був!
Анонім Показати IP 23 Листопада 2020 09:24
головне щоб донор був такий якому вже дійсно не змогли нічим допомогти. лікарі. щоб зробили усе для того щоб одужав що в їх силі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus