USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

У маленького лучанина після вакцинації спухла ніжка

9 Лютого 2017 19:00
У 3-річного хлопчика після ревакцинації АКДС почала боліти нога, а згодом вона і спухла. Мама дитини забила на сполох, проте лікарі заспокоюють, що це нормальна реакція на вакцину, та наполягають, що, аби вберегти життя від смертельної хвороби, щеплення робити необхідно.

Зі своє проблемою в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулась лучанка Тетяна Лишень. Зі слів жінки, коли вона з дитиною прийшла до лікарні на щеплення проти кору, краснухи та паротиту, терапевт неочікувано заявила, що замість планової вакцинації робитимуть ревакцинацію АКДС. Медик запевнила, що вакцина хороша, але «буде трохи боліти ніжка та можливе почервоніння».

Проте, після щеплення, яке зробили у п’ятницю 3 лютого, син пані Тетяни не міг встати на ніжку і постійно казав, що вона йому болить.

«Цілу ніч плакав. Я дала йому "Нурофен" і "Супрастин" на вечір, а в суботу мій хлопчик зовсім не міг встати на ніжку. Два рази на день давали ліки. В неділю ми проснулися, і я жахнулася: ніжка , коліно і суглоб дуже сильно опухли», - бідкається Тетяна Лишень.
Налякана жінка в понеділок поїхала з сином в обласну дитячу поліклініку, де лікар зі здивуванням поцікавилась: «невже вас терапевт не попередив про такі можливі наслідки?» та додала, що до вакцинації слід необхідним чином готуватись.

Після цього лікар призначила медикаменти та відправила жінку з дитиною додому. Дільничний педіатр, до якого своєю чергою звернулася лучанка, повідомив, що це все може бути реакцією на вакцину і порадив зачекати покращення за декілька днів.

Аби з’ясувати, чому так трапилося з дитиною, журналіст ІА Волинські Новини звернувся за коментарем до головного лікаря КЗ «Луцька міська дитяча лікарня» Оксани Лєщинської. Своєю чергою головний лікар розповіла, що за останній час медики не фіксували жодних ускладнень після вакцинації. Та запевнила, що вищезгадані симптоми є типовими через коклюшний компонент вакцини і не несуть жодної небезпеки.

Зі слів Оксани Лєщинської, наказ МОЗ України від 16.09.2011 № 595 «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів» чітко регламентує можливі побічні ефекти від процедури. «Від цього дитина не помре. А ось від дифтерії чи правцю, якщо не провакцинувати, – так. Діти помирають від дифтерії, перебуваючи при свідомості, і це страшне горе. Тим паче, що епідемія нині вирує у сусідній Румунії, а нещодавно був такий випадок і на Львівщині», – пояснює Оксана Лєщинська.

Про місцеві або загальні реакції на вакцину, зі слів медика, лікарі попереджають батьків. Ніяких попередніх процедур, окрім огляду лікаря, перед вакцинацією проводити не потрібно. А після процедури рекомендують утримуватись деякий час від сидячих ванн та прогулянок.

«Якби були дійсно побічні ефекти від вакцини, то всю партію препарату поставили б на карантин. Інформацію про це ми в оперативному режимі передаємо на Київ», – наголосила Оксана Лєщинська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 9 Лютого 2017 19:12
Знову параноя безграмотних совків. Від вакцинації більше користі, ніж від невакцинації.
бабо до дідо Показати IP 9 Лютого 2017 19:35
ти іноді говориш розумні речі!
Ну ну до дідо Показати IP 9 Лютого 2017 19:41
Не зрозумію- цей "дідо" - послід путіна чи безграмотне новоутворення...
Баклажан до Ну ну Показати IP 9 Лютого 2017 20:19
Ігнорь його, Дідо місцевий клоун. Лікується в дурці від параноїдальної шизофренії
Джек до дідо Показати IP 9 Лютого 2017 21:51
Хтось заблокує цього д&:₴ла -"діло"????
Анонім Показати IP 9 Лютого 2017 20:10
с*ки продажні, їм ще вернеться те що вони дітей калічать
Вовка Показати IP 10 Лютого 2017 16:10
ну і персони тут і Додо і ну ну і Джек і баклажан. Просто жо з двома буквами ПП.
міла Показати IP 11 Лютого 2017 01:19
Підняття температури до 38, припухлість, набряк, біль в місці введення на протязі 72 год – це нормальна місцева реакція на АКДП, про яку інформують батьків. Яке планове КПК(кір, паротит, краснуха) в 3 роки? Планове – в 1 рік. Ревакцинація АКДП по плану – в 18 міс. Дитина прищеплювалась з запізненням. За кордоном – якщо дитина не щеплена по графіку без поважних причин (небажання батьків – не поважна причина) то серйозний розбір з соцслужбами про опіку над дитиною і штраф за невиконання батьківських обов*язків. Наш народ забув, напевно, що таке дитяча смертність від дифтерії, праця, кашлюка і т.д?.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus