USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У мережі виявили новий вірус-шифрувальник, який важко відстежити

6 Червня 2020 18:49
Компанія Blackberry заявляє про новий вірус-шифрувальник Tycoon, якому вдається обходити антивіруси і тривалий час залишатися в мережі непоміченим.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на пресслужбу компанії.

Для шифрування вірус використовує маловідомий формат файлів Java для непомітного проникнення. Фахівці виявили Tycoon, коли працювали над відновленням інформації в одному з навчальних закладів Європи, який постраждав від кібератаки.

У компанії відзначають, що атака вірусу починається стандартно: компрометація здійснюється через небезпечні RDP-сервери, «видимі» з інтернету. Потім процес змінюється, зловмисники використовують ін’єкцію IFEO для забезпечення стійкої присутності в системі, запускають бекдор разом з OSK, а також відключають антивірусні програми, використовуючи ProcessHacker.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 7 Червня 2020 13:27
для користувачів ютуб, фейсбук, вайбер, ms офіс і т.д. це не актуально :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus