USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У 54 країнах вірус атакував комп'ютери

24 Травня 2018 08:29
Новий комп'ютерний вірус заразив близько 500 тисяч пристроїв в більш ніж 50 країнах світу. Про це повідомляє американська телекомунікаційна компанія Cisco Systems, передає Кореспондент.

Шкідливе програмне забезпечення, яке отримало умовну назву VPNFilter, вражає мережну апаратуру, зокрема роутери і накопичувачі. За допомогою утиліти зловмисники можуть не тільки викрадати дані про сайти, але і виводити з ладу цифрові пристрої.

Експерти компанії зазначають, що VPNFilter поширюють в 54 країнах, особливо активно - в Україні.

Раніше Служба безпеки України попередила про можливу масштабну кібератаку на державні структури і приватні компанії напередодні фіналу Ліги чемпіонів.

Як повідомлялося, у липні 2017 року вірус CopyCat атакував пристрої Android. А 27 червня в Україні хакери атакували низку великих підприємств та установ. Зокрема, кібератаки були здійснені на сайти "Київенерго", "Укртелеком", "Ощадбанк" і "Нова пошта", комп'ютерну мережу Кабміну, столичний метрополітен. Луцькі фірми теж зазнали атаки вірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Травня 2018 08:36
Виводити з ладу це налаштування змінювати?Бо зламати роутер програмкою не реально.Та й напевно її встановити потрібно,чи вона сама?Пояснили б доступніше,а то все якось розмито.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus