USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Мілані заборонили курити просто неба у громадських місцях

19 Січня 2021 17:00
У Мілані з вівторка 19 січня почала діяти заборона на куріння на вулиці у деяких громадських місцях.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC.

З вівторка у Мілані більше не дозволяється курити на відстані 10 метрів від інших людей на автобусних та трамвайних зупинках, а також у міських парках та зелених насадженнях, на спортивних та рекреаційних майданчиках, дитячих ігрових зонах, стадіонах та кладовищах.

Італія стала першою країною в ЄС, яка прийняла закон, що підтримує заборону на куріння в громадських місцях у приміщенні в 2003 році.

Зараз Мілан є першим італійським містом, яке запровадило таку масштабну заборону на куріння просто неба. Заборона є частиною пакету заходів для поліпшення якості повітря та боротьби зі зміною клімату.

Мілан, одне з найбільш густонаселених міст Італії, має найвищий рівень забруднення повітря в Західній Європі.

Член муніципальної ради Марко Гранеллі каже, що заборона переслідує подвійну мету – допомогти зменшити кількість небезпечних дрібних частинок в повітрі, відомих як PM10, які зараз значно перевищують європейський ліміт, і захистити здоров’я громадян. Сигаретний дим становить 8% від усіх частинок PM10 у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus