USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На території парку в Луцьку хочуть заборонити куріння

29 Вересня 2016 09:15
Заборонити куріння на території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, крім спеціально відведених місць, та обмежити продаж алкоголю поблизу дитячих та спортивних майданчиків закликає громадська організація.

Про це стало відомо під час 13 сесії Луцької міськради 28 вересня.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук у депутатському запиті до міського голови повідомив, що до нього звернулася ГО «Громадська рада Волині», яка звертає увагу на низку проблем, що існують у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, та закликає посприяти у їх вирішенні.

Так, активісти просять встановити при в’їздах у парк знаки «рух заборонено», визначити межі центрального пляжу Луцька та облаштувати відповідні стаціонарні інформаційні знаки про його межі. Окрім того, закликають встановити знаки, що чітко позначають територію парку і інформують про правила поведінки. Разом з тим, лучани хочуть, аби на території відпочинкової зони заборонили продаж, зокрема на розлив, пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв біля дитячих та спортивних майданчиків, та чітко визначили межі цих майданчиків.

Також громадські активісти просять заборонити куріння в парку та на пляжі, окрім спеціально відведених місць, та встановити відповідні знаки, які б інформували про це. Разом з тим, вони закликають забезпечити негайний ремонт та безпечне функціонування сходів у річку Стир на центральному пляжі, які зараз перебувають в аварійному стані та небезпечні для користування, створити і впорядкувати окремий пляж для відпочинку батьків з дітьми. Лучани хочуть, аби визначили межі відокремленої зони в парку для вигулу домашніх тварин та встановили там відповідні інформаційні знаки, а також забезпечили постійний належний фаховий догляд за зеленими насадженнями на території парку та пляжу.

Депутати підтримали цей запит.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що на обговоренні зараз перебуває концепція парку, тож пропозиції громадські активісти, з його слів, можуть подавати його заступнику Юрію Моклиці, який очолює робочу групу з розробки концепції.

Ігор Поліщук зазначив, що фінальною точкою реалізації концепції є орієнтовно 2025 рік, натомість заходи, які пропонують вжити громадські активісти, не дороговартісні і втілити їх в життя можна за короткий час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луцьк Показати IP 29 Вересня 2016 09:39
У всіх цих людей немає клепки в голові. Не простіше збільшити к-сть муніципальної поліції, яка буде слідкувати за порядком??? Щоб не напивались алкаші і не лазили наркомани. Чим більше заборон - тим більше хочеться. Парк зона відпочинку!!! Через чиюсь дитину я не зобов'язаний відмовитись від того, що я хочу - випити пива і покурити у відведеному місці. Те, що хтось штунда це його проблеми. Поганого у продажі пива нічого немає. Не всі йдуть в парк, щоб з дітьми гуляти.
депутатам Показати IP 29 Вересня 2016 09:40
А ось гадити в джунглях "євро парку" можна. Це ж не парк там одна алея а кругом смітник.
роман Показати IP 29 Вересня 2016 10:59
Цей депутат мабуть не здоровий! Яким чином він збирається контролювати дану пропозицію?
олег до роман Показати IP 29 Вересня 2016 13:40
а де ви бачили *здорових* депутатів?
Краще Показати IP 29 Вересня 2016 11:32
туалетів побільше оганізуйте, щоб мамаши не заголяли своїм дітям с**ки просто над клумбами. А взагалі парк не лише зона відпочинку для дітей, тому орієнтуватись строго "все для дітей" не варто.
олег Показати IP 29 Вересня 2016 13:42
половину парку для курящих а друга для некурящих!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus