USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Мінсоцполітики пояснили, як будуть нараховувати субсидії

23 Вересня 2021 15:23
У Мінсоцполітики повідомили, що в поточному році субсидія призначається, виходячи з єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг. Підвищені нормативи будуть діяти тільки в разі введення в регіоні червоного рівня карантину.

Відповідне роз’яснення 23 вересня опублікувала пресслужба відомства.

Зазначається, що соціальна норма житла для оплати житлової послуги – послуги з управління багатоквартирним будинком, витрат на управління багатоквартирним будинком – 13,65 кв. метра загальної площі на одну людину і додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

Для оплати комунальних послуг – послуг з постачання теплової енергії для потреб централізованого або автономного опалення; з постачання і розподілу природного газу або поставка і розподіл електричної енергії для індивідуального опалення незалежно від джерела і виду енергії – 13,65 кв. метра опалювальної площі на одну людину і додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

Для дитячих будинків сімейного типу соціальна норма житла встановлюється в розмірі опалювальної площі житлового приміщення.

У разі використання для обігріву житлових приміщень індивідуальних електроопалювальних установок, введених в експлуатацію в установленому порядку, що підтверджується документально, при розрахунку розміру житлової субсидії в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання і розподілу електричної енергії для індивідуального опалення та соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання і розподілу електричної енергії для побутових потреб.
Раніше повідомляли, що в Україні одержувачів субсидій будуть строго контролювати. По будинках і квартирах українців підуть інспектори. Якщо їх в оселю не допустять, то надання субсидії призупиниться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2021 17:05
А яка норма на опалення на один квадратний метр в гривнях. Якщо зверх тої норми котельня напалить то на ту частину субсидії немає. І від споживачів незалежить скільки котельня напалить. А теплопостачальницьким підприємствам вигідно більше напалити , більше взяти коштів з споживачів. І газовикам вигідно більше взяти грошей за використаний газ. Невигідно лише від таких порядків рядовим громадянам.
ВОВК Показати IP 23 Вересня 2021 19:36
А що субсидії ще не відмінили ? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus