USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Німеччині після скандалу звільнили голову внутрішньої розвідки

18 Вересня 2018 21:21
У Німеччині звільнили голову Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганса-Георга Маасена, якого звинувачували у незаконній передачі інформації ультраправій партії «Альтернатива для Німеччини» та скандальній заяві щодо заворушень у Хемніці.

Про це рішення у вівторок, 18 вересня, повідомляється на сайті німецького уряду, пише Європейська правда.

Маасен обійме посаду статс-секретаря в міністерстві внутрішніх справ Німеччини. Рішення про відставку Маасена з посади глави спецслужби було прийнято на зустрічі керівників партій «великої коаліції» канцлера Німеччини Ангели Меркель, міністра внутрішніх справ Німеччини Горста Зеєгофера та очільниці парламентської групи соціал-демократів Андреа Налес.

Маасена звинувачували в неправомірній передачі парламентській фракції правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» інформації з неопублікованого звіту очолюваної ним спецслужби. Йшлося про кількість передбачуваних ісламістів і бюджет Федерального відомства з охорони конституції, пояснює Deutsche Welle.

Політик також потрапив під шквал критики через свою заяву про «недоведену справжність» відеозапису з Хемніца, де кілька німців переслідують темношкірих іноземців. Він стверджував, що мова йде про «цілеспрямовану дезінформацію, щоб відвернути громадськість від вбивства в Хемніці». За інформацією видання Die Welt, Меркель підтримала звільнення Маасена, оскільки він втрутився в політику, не маючи на те права як керівник спецслужби.

Нагадаємо, 27 серпня у східнонімецькому місті Хемніц відбулися зіткнення ультраправих демонстрантів з протестувальниками лівих сил після того, як громадянин Сирії та громадянин Іраку були заарештовані за нанесення смертельних ножових поранень 35-річному німцеві, що спровокувало демонстрації, в ході яких мігранти зазнавали переслідувань та нападів. Меркель назвала «жахливим інцидентом» загибель чоловіка у місті Хемніц, але заявила, що жорсткі протести є неприйнятними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus