USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У поліклініках Луцька – окремі кабінети для дітей з інфекціями

22 Лютого 2019 14:57
Луцькі медики запевняють, що хворі на інфекційні недуги діти не сидять в одній черзі з усіма. Так, у дитячих поліклініках Луцька пацієнтів, у яких медики запідозрили інфекційне захворювання, оглядають у спеціальних кабінетах із окремим входом – ізоляторах.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 22 лютого, повідомила директор КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

З її слів, у дитячій поліклініці, що на вулиці Чорновола у Луцьку у штаті інфекційного блоку працює спеціальний ізолятор:

«Якщо ми не знаємо, що з дитиною, чи підозрюємо у неї гостре інфекційне захворювання, ми цю дитину поміщуємо в спеціальний ізолятор. Таким чином лікарі самі приходять її оглядати, а не ця дитина ходить поліклінікою», - зазначила очільниця дитячої поліклініки.

Як пояснила Оксана Лєщинська, у інфекційному блоці КП «Луцька міська дитяча поліклініка» працює один лікарський кабінет із окремим входом, окремий маніпуляційний кабінет, а також два окремих кабінети для лабораторних досліджень – один для забору крові й інший – для забору біоматеріалів.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку сімейні лікарі відмовляються приходити на виклики до хворих, які підозрюють у себе або в своїх дітей кір. Зокрема, відповідні скарги обурених пацієнтів часто можна зустріти у соціальних мережах. «Чому хворі на кір люди повинні чекати своєї черги під кабінетом терапевта разом із здоровими, зокрема із вагітними жінками та дітьми, яким щеплення протипоказані?» - обурюються нововведеннями у медицині містяни.

Також раніше на сайті йшлося про те, що у Луцьку представники окремих релігійних громад принципово відмовляються вакцинувати дітей – кажуть, мовляв, «віра не дозволяє». Однак, часто релігійний світогляд віруючих набуває зовсім протилежних обертів під час ситуацій, коли мова заходить про поїздку чад за кордон, зокрема до країн, на територію яких в’їзд без низки обов’язкових щеплень категорично заборонений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Зима Показати IP 22 Лютого 2019 18:39
Навіщо дурити людей?! Багато мам самі не знають, що дитина хвора інфекційною хворобою і ведуть спочатку до свого педіатра, де годину можуть сидіти, чекаючи своєї черги, при цьому наражати на захворювання інших. На вході в поліклініку ж не стоїть лікар і не напраляє відразу в спеціальне відділення
123 Показати IP 22 Лютого 2019 20:24
Звілки людина може знати, що у неі чи іі дитини кір??? Як мені знати, йти в ізолятор чи чекати в загальній черзі??? Чи тепер батьки змушені гуглити. Тоді навіщо лікарі????
Житель міста Показати IP 23 Лютого 2019 09:55
Брехня і провокація! Що на чорновола,що по амбулаторіях сидять всі разом і все,спочатку реформи,а умови не потрібні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus