USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У поліції нагадали, що волиняни можуть зареєструвати знайдену зброю на себе

1 Жовтня 2019 13:17
Знайдену, залишену у спадок мисливську гладкоствольну зброю волиняни можуть зареєструвати на себе. Для цього достатньо звернутися до відповідного територіального підрозділу поліції.

Про це йшлося 1 жовтня під час брифінгу в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області за участі заступника керівника ГУНП Сергія Козака, керівника управління превентивної діяльності ГУНП Володимира Солоненка та керівника сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУНП Павла Харитонюка.

Нагадаємо, з 1 до 31 жовтня на території Волинської області триватиме місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибуховим матеріалів та засобів самооборони.

А протягом попереднього місяця добровільної здачі зброї – з 1 до 30 квітня – волиняни здали 239 незареєстрованих одиниць зброї, яку згодом знищили.

Володимир Солоненко звернув увагу, що у випадку, якщо громадянин здає мисливську гладкоствольну зброю, він може зареєструвати її на себе.
«Достатньо звернутися у відповідний територіальний підрозділ поліції… Якщо ця зброя не причетна до кримінальних правопорушень, особа може зареєструвати її на себе – написати відповідну заяву, зібрати необхідні документи і у визначеному порядку – протягом 30 днів – ця зброя буде на нього зареєстрована, якщо, звісно, в особи немає ніяких протипоказань. Законом визначено, коли особа не може мати зброю», – сказав він і додав, що такі випадку трапляються досить часто.

«У нас навіть був такий випадок, коли особи в сільській місцевості придбали будинок і виявили там рушницю. Наголошу, що мова йде саме про гладкоствольну, а не нарізну зброю», – зазначив Володимир Солоненко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тор Показати IP 1 Жовтня 2019 13:35
Щоб зареєструвати зброю потрібна куча довідок від психіатра, нарколога , про судимість, і ще деякі. Коли ви приносоте зброю у поліцію, на ній вже є відбитки ваших пальців, і де гарантія що на вас не повісять якесь вбивство, вісяк. Краще порізати болгаркою і в металолом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus