USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Польщі продовжують блокувати кордон з Україною у трьох пунктах пропуску

2 Січня 2024 15:19
На кордоні України та Польщі в чергах стоять близько трьох тисяч вантажівок. Триває блокування напрямків трьох пунктів пропуску.

Про це Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ». За інформацією польських прикордонників, станом на ранок, 1620 вантажівок стоять у чергах на цих трьох напрямках в бік України, найбільше – навпроти пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», – сказав речник.

Демченко нагадав, що 24 грудня був розблокований рух на напрямку пункту пропуску «Шегині – Медика», але черги залишаються – 1200 вантажівок очікують у чергах.

За його словами, на інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Однак через дії на території Польщі водії та перевізники шукають альтернативні маршрути, що призводить до збільшення руху вантажівок за іншими напрямками, і як результат – до збільшення черг.

Станом на ранок, на кордоні зі Словаччиною в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікувало проїзду 200 вантажівок.

На кордоні з Угорщиною черги відсутні.

З Румунією, станом на ранок, в бік України на напрямку пункту пропуску «Порубне» очікували на проїзд 420 вантажівок.

З 6 листопада 2023 року польські перевізники проводили страйк на прикордонних переходах з Україною, висуваючи низку вимог. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

4 грудня у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» почали оформлення порожніх вантажівок.

Водночас Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus