USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Польщі визнали, що перегнули палку з «антибандерівським» законом

23 Лютого 2018 18:06
Віце-спікер Сейму Польщі, голова клубу керівної партії Право і справедливість Ришард Терлецький сказав, що «в українській частині закону можливе певне уточнення».

c«Можлива зміна поправок до Закону про Інститут національної пам’яті; українській частині найбільше потрібна певна поміркованість», - заявив віце-спікер Сейму Польщі у четвер, 22 лютого. Про це повідомляє Польське радіо.

В ефірі телеканалу TVP Info польський політик зауважив: «Схоже, що зміна Закону про ІНП була правильною, оскільки досі польська держава не мала інструментів для переслідування подібних злочинів і тепер вона отримує певний інструмент, теоретичну можливість, переслідування осіб, котрі брешуть про польську історію».

За його словами, у справі «української частини закону можливе певне уточнення». «Цій українській частині, правду кажучи, найбільше потрібна певна поміркованість. Закон пролежав рік у шухлядах саме у зв’язку з розширенням категорій, додаванням слів, збільшенням юридичної плутанини. Здавалося, що наприкінці цього пролежування документ не буде дуже чутливими, хоча ця українська частина для українців є важкою. Але Україна також прийняла подібний закон, хоча там не йдеться про міру покарання, однак мова йде про злочин за те, що хтось ставить під сумнів заслуги тих, хто боровся з комуністами, але також вчиняв злочини проти поляків (у 2015 році Верховна рада України прийняла закон, у якому визнала вояків УПА борцями за незалежність України – ред.)», - сказав Терлецький.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений Закон про ІНП 6 лютого, а потім відправив його на перевірку до Конституційного суду. Президент хоче, аби судді встановили, чи положення поправок Закону про ІНП не обмежують свободу слова та питання про специфіку правових положень.

Скандальний закон призівів призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США.

Пізніше Анджей Дуда опротестував положення оновленого закону про ІНП, в яких використано звороти «українські націоналісти» та «Східна Малопольща».

20 лютого стало відомо, що у Польщі скандальний "антибандерівський" закон, і який мав вступити в силу з 1 березня, поки не діятиме.

Нагадаємо також, що у розмові з тижневиком Sieci Ришард Терлецький сказав, що «закон лежав на полиці протягом цілого року у зв’язку з українським, а не ізраїльським питанням». «Увігнав у це нас рух Кукіз’15, який постійно намагався загострити поправки у справі України, не погоджуючись на будь-яку м’якшу форму», - додав він.

Нещодавно польське польське видання Rzeczpospolita повідомляло, щос «антибандерівський» закон у Польщі допомагали готувати про путінські історики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
dsadsadas Показати IP 23 Лютого 2018 18:28
Бггг... Одна людина визнала....
Визнали Показати IP 23 Лютого 2018 18:50
Шо перегнули для Ізраіля для США а для України навряд.
Анонім Показати IP 23 Лютого 2018 20:42
ага, бо для Польщі засмерділа смаленим вовком перспектива виключення з Євросоюзу
ник Показати IP 23 Лютого 2018 20:48
шо лях шо кацап ите ите падло.. робыть нети не ци невмиють и не хочуть..тому нехе им тут памятники строить..мы знаем де кинчаеться граница украины...
Мандарина Показати IP 25 Лютого 2018 10:53
По ходу сама кон****на країна євросоюзу. Як вони взагалі туди попали?) по ходу так як і нам безвіз дали - велииким авансом))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus