USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі затримали ще одного українця за перевезення нелегальних мігрантів

7 Листопада 2021 17:13
Польська поліція затримала п’ятьох осіб, яких підозрюють у перевезенні мігрантів з білоруського кордону. Серед них один – громадянин України.

Як пише Новое время, про це повідомляє RMF24 з посиланням на речника поліції Підляського воєводства Томаша Крупа. Він повідомив, що в автомобілях п’яти затриманих виявили 14 нелегальних мігрантів.

Затримані водії – двоє громадян Німеччини, один – громадянин України, один – Білорусі та ще один – Швеції. Їх затримали за звинуваченням у сприянні незаконному перетину кордону.

Серед мігрантів шестеро мають курдське походження, семеро – громадяни Сирії, ще один – Іраку.

«Арешти відбулися під час дорожніх перевірок у населених пунктах Щити-Дзенцьолово, Ботьки, Гайнівка, Грабувці біля Білостоку і в Раковіце», – розповів речник.

Це вже не перший випадок затримання українців за допомогу у перевезенні мігрантів з Білорусі.

Нагадаємо, 1 листопада польські поліціянти затримали українця, який перевозив своєю автівкою 11 емігрантів.

У прикордонній службі Польщі заявляють, що з початку року зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину кордону з Білорусі.

Польща, Литва і Латвія із серпня цього року зіткнулися зі значним зростанням кількості нелегальних мігрантів з боку білоруського кордону.

Пізніше з’явилися дані про те, що біженців до кордону організовано звозять силовики режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Країни ЄС пов’язують це із санкціями проти білоруського диктатора, підтримкою екскандидатки на посаду білоруського президента Світлани Тіхановської та протестного руху в країні проти фальсифікованих виборів у серпні 2020 року.

Мінськ звинувачення в організації нелегальної міграції відкидає. За словами Лукашенка, білоруська сторона готова приймати туристів зі східних країн з економічних міркувань. Білоруський диктатор заявив, що Білорусь не буде «захищати Європу від потоку нелегальних мігрантів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus