USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У ПриватБанку прокоментували ситуацію з «маски-шоу». ОНОВЛЕНО

6 Липня 2017 11:14
ПриватБанк намагається представити маски-шоу як спільну роботу банку і НАБУ.

Люди у камуфляжі у центральному офісі банку у Дніпрі – це планова перевірка НАБУ, - повідомив прес-секретар "Приватбанку" Олег Серга, передає Depo.Дніпро.

За його словами, підстав для паніки немає. Сьогодні, у відповідності до попередньої заяви банку, прибули представники НАБУ для проведення спільної спецоперації щодо справ кількарічної давнини.

Чому "спільну роботу" проводять з автоматниками і пресингом працівників, у прес-службі пояснити не змогли.

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 6 липня, чоловіки у балаклавах перекрили вхід до центрального офісу Приватбанку в Дніпрі.

Як пише у Фейсбуці журналіст Олександр Дубінський з посиланням на працівника банку, НАБУ вилучило в головному офісі банку документи, пов'язані з роботою Олександра Шлапака і Олександра Дубровіна, які звільнилися з посад.

Мова, за словами різних джерел, йде або про розкраданнякоштів, спрямованих державою на капіталізацію банку, або про завищення потреби в капіталі.

"Вилучили якісь документи їх бухгалтерії і КУАП (Комітету з управління активами і пасивами). З одного боку, йде розслідування якийсь реструктуризації, проведеної вже після зміни правління", - говорить один з менеджерів середньої ланки банку.

"У курилці" ходять чутки про те, що слідство ведеться по першому заступнику голови ПриватБанку Олександру Дубровіну, який нещодавно звільнився, і Олександру Шлапаку.

"Реструктуризація, заміна застав, формування потреб в капіталі. Типу нанесення збитків державі", - говорить працівники.

Втім, ще одне джерело стверджує, що слідство може йти і по незаконному списанню коштів клієнтів, які визнані інсайдерами банку за рішенням фонду гарантування вкладів і НБУ. "Розкрадання коштів, кажуть", - додає він.

Роботи в центральному офісі банку заплановані протягом декількох днів. Окрім адвокатів НАБУ, задіяні також співробітники спецназу НАБУ. Це необхідно для оперативного реагування в разі отримання інформації про знаходження осіб, щодо яких відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє прес-служба банку, обшуки будуть проводитися протягом кількох днів.

"У рамках кримінального провадження з розслідування фактів незаконного надання кредитів попередніми власниками та топ-менеджерами в банку спільно з НАБУ проводяться планові роботи. На підставі заяви НБУ щодо колишнього менеджменту банку ПриватБанк разом з НАБУ проводить ретельний аналіз документів і готовий всіляко сприяти в проведенні слідчих дій.

Роботи в центральному офісі банку заплановані протягом декількох днів. Окрім адвокатів НАБУ, задіяні також співробітники спецназу НАБУ. Це необхідно для оперативного реагування в разі отримання інформації про знаходження осіб, щодо яких відкрито кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus