USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У ПТУ на Волині закритий гуртожиток через рішення суду

20 Квітня 2021 18:44
У гуртожитку Луківського ПТУ № 22 потрібно виконати низку протипожежних заходів. Доки цього не зроблять, там не можуть перебувати діти.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради.

Начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна повідомила, що Луківському ПТУ № 22 необхідні кошти на заміну дерев’яних сходових кліток у гуртожитку.

«Це протипожежні заходи. Є приписи, є рішення судів і гуртожиток закритий», – зазначила вона.

Щоб діти могли повернутися, заклад мусить ліквідувати порушення, вказані в приписах. Йдеться про заміну трьох дерев’яних сходових маршів, дерев’яних сходів і проводки в триповерховому гуртожитку. На ці потреба треба більше 800 тисяч гривень, які, до слова, були передбачені в проєкті рішення щодо внесення змін бюджету.

Однак під час засідання бюджетної комісії депутати внесли зміни, відповідно до яких кошти, передбачені на це ПТУ зняли, оскільки, зауважили депутати, заклад перебуває на балансі Міністерства освіти. Хоч він і фінансується з обласної ради, проте майно не перебуває у комунальній власності.

Зі слів голови комісії Ореста Маховського, найближчим часто запланований візит в згаданий заклад, щоб оглянути майнові комплекси. Аналогічна ситуація й в Нововолинському центрі професійно-технічної освіти. Видатки на протипожежні заходи для цього закладу також пропонують поки що зняти.

Рішення щодо внесення змін до бюджету депутати мають ухвалити під час чергової сесії облради. А до питання виділення коштів на протипожежні заклади для цих двох закладів профтехосвіти обіцяють повернутися згодом, за результатами візиту.

До слова, під час бюджетних слухань на початку 2021 року стало відомо, що на протипожежні заходи у закладах освіти, які належать до обласної комунальної власності, потрібно більше 10 мільйонів гривень.

Юлія МАЛЄЄВА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus