USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

У рамках міжнародного проєкту у Луцьку навчають дітей навичок «підприємництва»

29 Лютого 2024 22:22
У навчальних закладах, які є учасниками цьогорічного проєкту «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін», щотижня відбуваються теоретичні заняття, які проводять студенти факультету педагогічної освіти та соціальної роботи Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Головною метою навчань є формування основ фінансової грамотності та навичок «підприємництва» у молодших школярів і дошкільнят, повідомляє Луцька міська рада.

Цьогоріч у результаті конкурсного відбору учасниками проєкту стали навчальні заклади Луцької міської ради:

• Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 29 компенсуючого типу (спеціальний);

• Жидичинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 45;

• Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 13;

• Луцька гімназія № 17;

• Луцький ліцей № 26.

Читати ще: У Луцьку втретє стартував проєкт «Підприємливі діти: Луцьк – Люблін»

Під час першого заняття діти познайомилися із символом проєкту Кликуном – підприємцем та метою його візиту. Учні із захопленням слухали легенду про Кликуна та історію розвитку його підприємницької діяльності, яка починається ще з 15 століття. Працюючи в групах «Мрія», «Сміливість», «Креативність», діти вивчали формулу досягнення успіху, яка складається саме з таких «елементів». Учні разом визначали та формували права та обов’язки, які були внесені в договір про співпрацю в проєкті, та символічно засвідчили підписання договору відбитками своїх долоньок на ньому. В кожній групі та класі був створений куточок Кликуна - підприємця, який оселився там на час проєкту та буде знаходитися поруч з учасниками.
На другому занятті діти вивчали поняття та слова, пов’язані з «підприємливістю», познайомилися з грошовими одиницями країн світу, співпрацювали у командах, проявляли кмітливість та ініціативність, робили з вживаних речей цікаві іграшки, конструкції та вироби, розвивали творче мислення та креативність.
Читати ще: У Луцьку в рамках міжнародного проєкту навчали дітей флористики

На наступних зустрічах учасники проєкту презентуватимуть свої хобі та захоплення на «Шоу талантів», де продемонструють свої знання та уміння.
Луцьк став першим містом України, яке є учасником міжнародного проєкту «Підприємливі діти».

Заходи цього проєкту передбачені Програмою підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022-2026 роки.

Організатори проєкту: Луцька міська рада, муніципалітет міста Люблін, Університет імені Марі Кюрі-Склодовської (м. Люблін, Польща), Волинський національний університет імені Лесі Українки та громадська організація «Ефект дитини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus