USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Росії висилають грецьких дипломатів

6 Серпня 2018 20:36
Міністерство закордонних справ РФ вручило послові Греції в РФ Андреасу Фріганасу ноту у зв'язку з «недружніми діями Афін у липні» й оголосило про «дзеркальні заходи у відповідь», які полягають у висиланні дипломатів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт МЗС Росії.

«6 серпня у МЗС Росії було викликано надзвичайного й повноважного посла Грецької Республіки у Російській Федерації А.Фріганаса, де йому було вручено ноту, що інформує про прийнятих російською стороною дзеркальних заходах у відповідь на недружні дії Афін у липні ц.р. щодо російських дипломатичних співробітників і громадян», - сказано у повідомленні.

Раніше 11 липня Греція вирішила вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом через їхнє втручання у внутрішні справи країни. При цьому в Афінах заявили, що, незважаючи на хороші відносини з РФ, не мають наміру терпіти російське втручання, що загрожує національній безпеці країни.

У свою чергу МЗС РФ пригрозив «дзеркальними заходами». 19 липня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про відміну його візиту у Грецію, який повинен був відбутися у вересні.

За даними ЗМІ, вислані російські дипломати фінансували протестуючі групи, що виступають проти угоди з Македонією про перейменування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коза Показати IP 7 Серпня 2018 11:43
І паралельно ліс підпалили...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus