USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Росії вийшов на свободу український політв'язень

3 Серпня 2018 14:21
Український політв'язень Олександр Костенко вийшов на свободу з колонії у Кірово-Чепецьку Кіровської області Росії.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на особисту сторінку у Facebook Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Наразі Олександр Костенко у супроводі консула прямує до посольства України у Москві.

«Олександра Костенка, який відбував покарання у Росії в Кірово-Чепецьку Кіровської області, сьогодні звільнили», - написала омбудсмен.

Вона нагадала, що Костенко - кримчанин, був активістом Євромайдану. Після його повернення на анексований півострів у 2014 році колишній співробітник кримського «Беркуту», який на той момент вже працював в окупаційних силових структурах Криму звернувся із заявою в ФСБ, що Олександр кинув у нього камінь під час Євромайдану, коли той знаходився при виконанні службових обов'язків по охороні громадського порядку.

У травні 2015 року так званий Київський районний суд окупованого Сімферополя засудив Костенка за статтею 222 ч. 1 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї) до покарання строком на 4 роки і 2 місяці. Пізніше в апеляційних інстанціях цей строк було зменшено до 3 років і 6 місяців. «Наразі він вже під захистом української влади. Олександр знаходиться з Консулом України і вони прямують до Москви в Посольство України в РФ. Він під юрисдикцією нашої країни», - додала Денісова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 3 Серпня 2018 14:38
Це справжня Людина! А є мотлох, що за рупии продався, а тепер або ниє, або Україну болотом закидає. От степа (кримчанин), це саме ВОНО!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus