USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У розвідці відповіли, чи готує Білорусь наземну операцію проти України

24 Серпня 2022 08:23
Білорусь уже втягнута у війну проти України, проте загрози наземної операції з боку цієї країни наразі немає.

Як передає УНІАН, про це сказав інтерв’ю NEXTA заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За словами представника розвідки, ЗСУ готові відреагувати, якщо така загроза з’явиться.

«Якщо говорити про ситуацію на фронті, то зараз загрози наземної операції з боку Білорусі немає. Якщо така загроза створюватиметься, безумовно, Україна знатиме про це і суспільство буде проінформовано. Але сценарії відпрацьовуються різні, Збройні Сили готові до різних сценаріїв», – сказав він.

Читати ще: «Треба втихомиритися»: Лукашенко запевняє, що Білорусь не воюватиме проти України

Юсов додав, що Білорусь вже сьогодні використовується у війні.

«Для завдання повітряних ударів з її території, для вербування та рекрутингу білоруських військових до лав збройних сил чи приватних військових компаній, для ремонту бойової техніки. Це вже відомі факти», – додав він.

Читати ще: «Беларускі Гаюн»: РФ накопичує в Білорусі сили для масованого ракетного удару по Україні

При цьому представник ГУР МО наголосив, що сьогодні Білорусь «держава, яка безпосередньо залежить від Російської Федерації у багатьох аспектах і, очевидно, не має демократії».

«Стратегічно я впевнений, що Білорусь буде цивілізованою європейською демократичною країною, але до цього треба пройти дуже довгий шлях», – вважає Юсов.

Напередодні Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що військові фіксують переміщення засобів протиповітряної оборони збройних сил Російської Федерації на територію республіки Білорусь.

Читати ще: Білорусь анонсувала спільні військові навчання з РФ

Також в Білорусі продовжили навчання Збройних Сил Білорусі до 27 серпня. Вони тривають вже майже 20 тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus