USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У розвиток «Луцькводоканалу» за 5 років планують вкласти пів мільярда

4 Серпня 2021 12:07
Відповідно до Плану розвитку КП «Луцькводоканал» на 2022–2026 роки на реконструкцію, модернізацію та оновлення підприємства планують залучити 534 мільйони гривень.

Про це повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк під час засідання виконавчого комітету.

«Загальна сума інвестицій, яка очікується і буде вкладена в модернізацію різних напрямків діяльності: енергозбереження, енергоефективність, модернізацію енергетичного обладнання, заміну і реконструкцію систем водовідведення, очисних споруд, залучення ІТ-технологій, заміну автопарку, - на 5 років складе 534 мільйони без ПДВ. У 2022 році очікується вкласти в підприємство інвестицій, за всіма джерелами, близько 84 мільйонів гривень. Це і амортизаційні відрахування, і виробничі інвестиції з прибутку, і кредитні кошти, і бюджетні кошти. Крім того, ще є власні фонди, кошти з яких будуть спрямовані на модернізацію і оновлення, це орієнтовно 8 мільйонів», - пояснив керівник підприємства.

Водночас Луцький міський голова Ігор Поліщук відзначив, що сьогодні підприємство «Луцькводоканал» працює ефективно і вимагає мінімального фінансування з міського бюджету.

«За власні кошти підприємство замінює автопарк, завдяки чому замість старих автомобілів, які використвували багато пального і довго їхали до місця аварії, тепер їздять швидкі і економні пікапи. Замінюється обладнання на артезіанських свердловинах, щоб було нормальне водопостачання. Робиться те, що треба було зробити ще 10 років тому. Проводиться ремонт на підйомних станціях, які прокачують воду вище 4-5 поверху. Сьогодні робота «Луцькводоканалу» є такою, яку можна ставити в приклад іншим водоканалам», - вважає він.

Нагадаємо, цього року КП «Луцькводоканал» провело модернізацію 11 артезіанських свердловин, де встановлені нові глибинні насоси, щоб лучани безперебійно отримували максимально якісну воду. Адже велика кількість обладнання, яке використовує підприємство, - зношене. На ці цілі КП «Луцькводоканал» витратило 3,5 мільйона гривень власних коштів. На підприємстві оновили автопарк.

Також розпочався проект реконструкції систем водовідведення міста та капітальна реконструкція очисних споруд, на що залучено майже 500 мільйонів гривень.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коновалець Юра Показати IP 4 Серпня 2021 14:23
ЗА такі гроші можна кожному скважену пробурити кожному жителі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus