USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Румунії знайшли новий вид карликового динозавра завдовжки 2 метри

29 Листопада 2022 00:26
На території нинішньої Румунії знайшли скамʼянілість карликового динозавра, який жив 70 мільйонів років тому.

Про це пише CNN.

Стародавню тварину назвали Transylvanosaurus platycephalus (плоскоголова рептилія з Трансильванії). Вона мала довжину 2 метри – це відносно малий розмір для динозавра.

Маленький динозавр харчувався рослинами, ходив на двох лапах і мав міцний товстий хвіст.

У крейдяний період цей регіон Румунії був тропічним архіпелагом. Динозаври, які жили там, були меншими за своїх родичів в інших місцях. Біологи називають цей феномен «правилом островів» – коли великі тварини, ізольовані на островах, із часом стають карликовими або сповільнюють ріст, а маленькі тварини стають більшими.

Механізм, що викликає такі зміни, до кінця не вивчений. Науковці вважають, що він може бути пов’язаний із браком ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus