USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У селі на Камінь-Каширщині відбувся виїзний прийом лікарів

29 Серпня 2018 11:05
Сьогодні волинські села полишені владою напризволяще і поступово вимирають. Депресія, безробіття, зубожіння населення, погані дороги та майже повна відсутність навіть елементарних умов, – така жахлива реальність життя у більшості із них. Змінити цю ситуацію можна лише об’єднавши спільні зусилля громади і представників народу, тобто депутатів. Саме вони мають стати своєрідними менеджерами, які координуватимуть відносини між владою і жителями конкретного села, залучатимуть сюди кошти та допомагатимуть людям боротися за свої права. Це шлях до європеїзації українського політика, і, водночас, побудови успішного суспільства. Конкретні дії у цьому напрямку останні два роки активно здійснює народний депутат України Ірина Констанкевич.

«Ми не чекаємо від уряду, коли ж нарешті будуть освоєні 4 млрд грн на "сільську" медицину, які були надані в бюджеті ще в липні 2017 року, не чекаємо, коли проведуть інтернет у кожне поліське село і почнуть лікувати "дистанційно", не чекаємо, доки вмиратимуть селяни лише тому, що порушено головні засади, гарантовані Конституцією: доступна, якісна і безоплатна медицина. Не чекаємо, бо, як і тисячі людей, не віримо в ефективність «реформ» — напівреформ, імітації реформ, у яких немає головного — людини», — зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп запевнила, що програма «Здоров’я – кожному мешканцю села», яка була ініційована нею ще у 2017 році буде впроваджена і в інших районах. Парламентар звернулася до районних адміністрацій з проханням допомогти в організації виїзних прийомів лікарів та отримала відповідну підтримку, тож в найближчому майбутньому проект буде реалізовуватися в Любешівському та Маневицькому районах, йдеться на сайті нардепа.

Днями виїзний прийом лікарів пройшов у селі Карпилівка Камінь-Каширського району, що за кількадесят кілометрів від районного центру. В селі проживає 754 людини, щороку народжується чимало дітей, лише цьогоріч «лелека завітав» до десяти сільських сімей.


ФАП в селі працює з 1970 року, карпиляни завжди були спокійні за надання первинної медичної допомоги, але щоб доїхати до районної лікарні селянам потрібно подолати 45 км не простої дороги.

Незважаючи на гарячу пору для селян, на прийом до виїзної бригади лікарів прийшли понад півтори сотні людей. Цього дня прийом вели лікарі центральної районної лікарні - офтальмолог, гінеколог, невропатолог, травматолог і педіатр.

Жителі села Карпилівка відмітили людяність і професіоналізм всієї бригади медиків.

«Ми щиро вдячні Ірині Мирославівні за таку увагу до сільської медицини, особливо це стосується сіл віддалених від райцентру. Такі прийоми дуже потрібні всім: і медпрацівникам, і людям, це наближає послугу до пацієнта, а також це важливо для профілактики захворювань серед селян», - зауважила сільський голова Марина Мартинюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus